Officieel: Jumbo komt (eindelijk) naar Bree

Foto: Shutterstock.com

Het heeft zijn tijd geduurd, maar nu is het officieel bevestigd: Jumbo opent volgend jaar een supermarkt in Bree in een nog te bouwen retailpark. Het was nochtans de eerste "gelekte" Belgische locatie.

 

'Eerste' Belgische locatie

De werken voor de nieuwe retailzone in Gerdingen (Bree) zijn zopas opgestart door Immo Bree, een vennootschap van de 3 partners Sabre, Groep GL en Steps Real Estate. Dat Jumbo er een onderkomen zou krijgen, lekte eigenlijk reeds 3 jaar geleden uit. Destijds was het groot nieuws, want het was de eerste Belgische locatie van de Nederlandse retailer die bekend raakte. Toch werd de komst nooit eerder officieel bevestigd.

 

“Het project zal bestaan uit winkels van maximaal 2.000 vierkante meter met telkens een woongelegenheid boven de winkel”, citeert Made in Limburg de Breese burgemeester Liesbeth Van der Auwera. Volgens haar zal de ontwikkeling van de zone ook centrumversterkend werken en zullen de handelaars in het centrum mee profiteren van de aantrekkingskracht van enkele grote retailers die zich in het retailpark zullen vestigen.

 

Naast Jumbo komen ook McDonald’s, Zeb, Jysk, Torfs, X²O en Vanharen al zeker naar Gerdingen, bevestigt Immo Bree. “En we zijn in de laatste fase van onderhandeling met nog twee ondernemingen. Ten slotte hebben we ook een grote praktijkruimte met kantooroppervlakte in het aanbod. Die is ideaal voor een fitness of een dokterspraktijk. Zo komen we aan een mooie mix.” In principe zullen de winkels nog voor eind 2021 de deuren openen.