Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen | RetailDetail

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar Equilis heeft de procedure opgestart om het splinternieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel van de hand te doen. Als het van Equilis afhangt, wordt de verkoop volgend jaar al afgerond.

300 miljoen euro

Equilis investeerde zelf 210 miljoen euro in Docks Bruxsel en hoopt nu rond de 300 miljoen euro te vangen voor het afgewerkte winkelcentrum. Met het geld wil Equilis de Europese expansie van de vastgoedgroep verder zetten. Daarvoor is het op zoek naar extra eigen middelen, aangezien het een beursgang niet genegen is.

 

De eerste weken van Docks Bruxsel waren alvast hoopgevend: in de eerste twee weken kwamen er alvast 700.000 bezoekers over de vloer. Het winkelcentrum mikt op vijf à zes miljoen bezoekers voor het eerste jaar, na drie jaar moeten er dat acht miljoen zijn.

 

“De eerste aanwijzingen over de verkoop van de retailers zijn positief. We stellen ook vast dat nu al heel veel mensen met het openbaar vervoer komen. De doelstelling dat de helft van alle bezoekers niet met de auto komt, is zeker haalbaar”, stelt Olivier Beguin, de algemeen directeur van ontwikkelaar Equilis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.