Oude gebouwen Stella Artois worden voedingsmarkt | RetailDetail

Oude gebouwen Stella Artois worden voedingsmarkt

Oude gebouwen Stella Artois worden voedingsmarkt
Shutterstock

Een voormalige smidse van Stella Artois in Leuven wordt binnenkort omgebouwd tot een overdekte voedingsmarkt. Het project in de Sluisstraat werd gisteren voorgesteld en zal ongeveer 140 miljoen euro kosten.

Blijvende meerwaarde

Voor de nieuwe voedingsmarkt werden al overeenkomsten afgesloten met een slager, een bakker en een koffiebar. Op de eerste verdieping moeten er handelszaken zoals een yogacenter en een kapsalon komen. De bedoeling is dat het project in november van dit jaar de deuren opent.

 

“We wilden hier absoluut een bestemming realiseren die een blijvende meerwaarde voor de bewoners en Leuvense middenstand betekent. Dat ontbreekt in Leuven”, zegt Dimitri Haenen, bestuurder bij projectontwikkelaar ViRiX. Het project in de smidse maakt deel uit van de nieuwe stadswijk DijleDelta tussen de Vaartstraat, de Vaartkom, de Mechelsestraat en het Klein Begijnhof in Leuven. Daar werden al 256 studentenkamers, nieuwe kantoren en 80 appartementen neergepoot.

 

Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een aantal projecten met appartementen en eengezinswoningen. Ook de voormalige stokerij van Stella Artois in de buurt krijgt een nieuwe bestemming: die wordt omgebouwd tot een ruimte voor bedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.