Outletcentrum in Zevenaar mag er komen

Outletcentrum in Zevenaar mag er komen

De Raad van State in Den Haag heeft zijn goedkeuring gegeven over het bestemmingsplan in Zevenaar. Dat houdt in dat het outletcentrum dat in de gemeente gepland staat ook daadwerkelijk mag gebouwd worden.

 

29 miljoen potentiële shoppers

Zevenaar Fashion Outlet moet een oppervlakte bestrijken van ongeveer 18.000 vierkante meter en wordt neergepoot door Stable International, in samenwerking met partners KWP en Veluwezoon Verker. Het outletcentrum zal bestaan uit 80 winkels en 1.600 parkeerplaatsen. Er komt ook horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk.

 

“Wij kunnen nu onze plannen gaan concretiseren voor Zevenaar Fashion Outlet dat in 2020 zijn deuren opent. Deze outlet biedt huurders een geweldig vooruitzicht. Zowel vanwege de goede bereikbaarheid – Zevenaar Fashion Outlet zal direct aan de nieuwe afslag van de A12 gebouwd worden – als de ligging vlakbij Duitsland. In een straal van 90 minuten rijden, wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers”, zegt Kees Woltering, CEO van Stable International.

 

In 2014 had de provincie Gelderland nog protest aangetekend tegen de komst van het outletcentrum. Het ging er immers van uit dat de komst van het centrum ervoor zou zorgen dat de leegstand in de gemeente te groot zou worden.