Pand van Kas Bank aan Kalverstraat wordt winkelpand

Pand van Kas Bank aan Kalverstraat wordt winkelpand

Het gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal waar momenteel de Kas Bank gevestigd is, wordt in de nabije toekomst een groot winkelpand. Dat bevestigt de Kroonenberg Groep, het vastgoedbedrijf dat het pand in handen heeft.

Doorgang naar Kalverstraat

De Kroonenberg Groep kocht het pand, dat een oppervlakte heeft van 12.000 m², over van de Kas Bank en is nu in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden om het pand verder uit te breiden. Aan de achterzijde van het pand grenzen immers een aantal winkels in de Kalverstraat die ook eigendom zijn van de Kroonenberg Groep. Het vastgoedbedrijf wil daarom het pand doortrekken, zodat er een ingang kan gemaakt worden aan de Kalverstraat.

 

Het zou niet de bedoeling zijn om een winkelcentrum van het gebouw te maken. De Kroonenberg Groep gaat daarom op zoek naar een formule die het hele pand voor zijn rekening kan nemen, al zal een deel van het gebouw ook nog gebruikt worden als kantoor. De groep is al vaker benaderd door grote modeketens, zoals het Japanse Uniqlo, die op zoek zijn naar grote panden in het centrum van Amsterdam.