Pand van Kas Bank aan Kalverstraat wordt winkelpand | RetailDetail

Pand van Kas Bank aan Kalverstraat wordt winkelpand

Pand van Kas Bank aan Kalverstraat wordt winkelpand

Het gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal waar momenteel de Kas Bank gevestigd is, wordt in de nabije toekomst een groot winkelpand. Dat bevestigt de Kroonenberg Groep, het vastgoedbedrijf dat het pand in handen heeft.

Doorgang naar Kalverstraat

De Kroonenberg Groep kocht het pand, dat een oppervlakte heeft van 12.000 m², over van de Kas Bank en is nu in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden om het pand verder uit te breiden. Aan de achterzijde van het pand grenzen immers een aantal winkels in de Kalverstraat die ook eigendom zijn van de Kroonenberg Groep. Het vastgoedbedrijf wil daarom het pand doortrekken, zodat er een ingang kan gemaakt worden aan de Kalverstraat.

 

Het zou niet de bedoeling zijn om een winkelcentrum van het gebouw te maken. De Kroonenberg Groep gaat daarom op zoek naar een formule die het hele pand voor zijn rekening kan nemen, al zal een deel van het gebouw ook nog gebruikt worden als kantoor. De groep is al vaker benaderd door grote modeketens, zoals het Japanse Uniqlo, die op zoek zijn naar grote panden in het centrum van Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

29/05/2018

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.