Plannen voor herontwikkeling kernwinkelgebied Tilburg ondertekend

Plannen voor herontwikkeling kernwinkelgebied Tilburg ondertekend

Gisteren hebben de gemeente Tilburg, vastgoedbedrijf Wereldhave en bouwbedrijf Volker Wessels de nieuwe plannen voor de ontwikkeling van het kernwinkelgebied in Tilburg ondertekend. Er komt onder andere een volledig nieuwe winkelstraat.

200 miljoen euro

De nieuwe winkelstraat zal zijn plaats krijgen tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage. Daarnaast krijgen de winkels een herpositionering en worden er woningen toegevoegd aan het gebied. “Met de ondertekening vieren we de volgende stap in de ontwikkeling van het kernwinkelgebied en is de gezamenlijke ambitie om het Tilburgse centrum onderscheidend en aantrekkelijker te maken vastgelegd”, staat te lezen in een persbericht.

 

Het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage zijn sinds 2014 in handen van Wereldhave, dat de panden overkocht van het Franse Klépierre. Het gaat nu een bedrag tussen 175 miljoen en 200 miljoen euro investeren in het centrum van Tilburg.

 

Een deel van de vernieuwing is al van start gegaan: zo is de eerste aanzet tot een nieuwe straat gezet en is de verbouwing van het pand waar het Canadese Hudson’s Bay zijn intrek neemt al begonnen.