Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem | RetailDetail

Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem

Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem

Als de bevoegde overheden het licht op groen zetten, komt er een kleinschalig winkelcentrum in Evergem: meer bepaald aan de verbindingsweg tussen de R4 en het centrum van de gemeente ten noordwesten van Gent.

De ‘usual suspects’

Waar momenteel nog een leegstaande villa met tuin staat, moet binnenkort een klein retailpark met parkeergelegenheid verrijzen. Het gebouw wordt 9 meter hoog en 50 meter lang. “Alles is doorgesproken met de dienst Stedenbouw van de gemeente, zodat de aanvraag perfect volgens de regels gebeurt”, zegt Carlos Struyvelt, zaakvoerder van de Carrefour Market in Evergem.

 

Het winkelcentrum zal onderdak bieden aan de ‘usual suspects’: kledingketen Bel&Bo, drogisterijketen Kruidvat en non-fooddiscount Action. Op de eerste verdieping komt een vestiging van fitnessketen Oxygene.

 

Het project zal een vijftigtal jobs creëren,maakt de initiatiefnemer zich sterk. Bij de buurt waren er wel wat vragen, maar de ongerustheid werd na een infovergadering grotendeels gekalmeerd: "Ik begrijp gerust dat mensen misschien liever op een villa met tuin kijken, maar stedenbouwkundig kan dit. We gaan alles zo groen mogelijk inkleden", belooft Struyvelt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.