Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem

Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem

Als de bevoegde overheden het licht op groen zetten, komt er een kleinschalig winkelcentrum in Evergem: meer bepaald aan de verbindingsweg tussen de R4 en het centrum van de gemeente ten noordwesten van Gent.

De ‘usual suspects’

Waar momenteel nog een leegstaande villa met tuin staat, moet binnenkort een klein retailpark met parkeergelegenheid verrijzen. Het gebouw wordt 9 meter hoog en 50 meter lang. “Alles is doorgesproken met de dienst Stedenbouw van de gemeente, zodat de aanvraag perfect volgens de regels gebeurt”, zegt Carlos Struyvelt, zaakvoerder van de Carrefour Market in Evergem.

 

Het winkelcentrum zal onderdak bieden aan de ‘usual suspects’: kledingketen Bel&Bo, drogisterijketen Kruidvat en non-fooddiscount Action. Op de eerste verdieping komt een vestiging van fitnessketen Oxygene.

 

Het project zal een vijftigtal jobs creëren,maakt de initiatiefnemer zich sterk. Bij de buurt waren er wel wat vragen, maar de ongerustheid werd na een infovergadering grotendeels gekalmeerd: "Ik begrijp gerust dat mensen misschien liever op een villa met tuin kijken, maar stedenbouwkundig kan dit. We gaan alles zo groen mogelijk inkleden", belooft Struyvelt.