Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Een vastgoedmakelaar uit Aalst heeft een bouwaanvraag ingediend om vier winkelpanden te bouwen op een boomgaard in Lede. Drie retailers hebben al hun belangstelling bevestigd, maar de omwonenden zien het project totaal niet zitten.

Meteen verzet in de buurt

Vastgoedmakelaar Yoeri Sonck wil een retailpark bouwen op zijn eigendom aan de Hoogstraat in Lede, momenteel een boomgaard die ingesloten ligt tussen de Hoogstraat en de Doornweg. Het project voorziet in de bouw van vier winkels op zo’n 2.800 m² (op een totale oppervlakte van 8.450 m²). Kruidvat, Action en Bel&Bo staan al op het plan vermeld, naast een parkeerterrein voor 113 wagens.

 

Het mini-retailpark, dat een 25-tal arbeidsplaatsen zou creëren, stuit echter al meteen op verzet van buurtbewoners. “Dit project hypothekeert de huidige en toekomstige leefbaarheid”, zeggen enkele omwonenden in Het Nieuwsblad. Zij zijn van plan bezwaarschriften in te dienen en zijn alvast een petitie gestart. “Mobiliteit, veiligheid, milieu en ook de waterhuishouding staan op het spel. De Hoogstraat kan er naast de nieuwe en uitgebreide Colruyt geen nieuw koopcentrum meer bij hebben”, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.