Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Een vastgoedmakelaar uit Aalst heeft een bouwaanvraag ingediend om vier winkelpanden te bouwen op een boomgaard in Lede. Drie retailers hebben al hun belangstelling bevestigd, maar de omwonenden zien het project totaal niet zitten.

Meteen verzet in de buurt

Vastgoedmakelaar Yoeri Sonck wil een retailpark bouwen op zijn eigendom aan de Hoogstraat in Lede, momenteel een boomgaard die ingesloten ligt tussen de Hoogstraat en de Doornweg. Het project voorziet in de bouw van vier winkels op zo’n 2.800 m² (op een totale oppervlakte van 8.450 m²). Kruidvat, Action en Bel&Bo staan al op het plan vermeld, naast een parkeerterrein voor 113 wagens.

 

Het mini-retailpark, dat een 25-tal arbeidsplaatsen zou creëren, stuit echter al meteen op verzet van buurtbewoners. “Dit project hypothekeert de huidige en toekomstige leefbaarheid”, zeggen enkele omwonenden in Het Nieuwsblad. Zij zijn van plan bezwaarschriften in te dienen en zijn alvast een petitie gestart. “Mobiliteit, veiligheid, milieu en ook de waterhuishouding staan op het spel. De Hoogstraat kan er naast de nieuwe en uitgebreide Colruyt geen nieuw koopcentrum meer bij hebben”, klinkt het.