Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

De winkelgalerij in het Centraal Station van Antwerpen moet nieuw leven krijgen dankzij een aantal creatieve pop-ups. Tegen 1 november komen er alvast nieuwe huurders.

Nieuwe poging

De winkels in het Centraal Station kennen heel wat leegstand, vooral aan de kant van het Kievitplein. Een grauwe ruimte, weinig sfeer en hoge huurprijzen worden als boosdoeners genoemd. Een eerdere poging om via pop-ups nieuw leven in de galerij te krijgen, liep eind 2013 nog op niets uit: de handelaars die gebruik maakten van de tijdelijke huurmogelijkheden vertrokken na enkele maanden al opnieuw.

 

Nu wil vastgoedmakelaar Prevenda, die gespecialiseerd is in het revitaliseren van leegstaande ruimtes, echter een nieuwe poging wagen. De onderneming hoopt er het succes van de Reinaert Galerij in Sint-Niklaas over te doen: daar ging de bezettingsgraad in nauwelijks vijf maanden van 25% naar 60%.

 

Ook Comics Station kan duwtje geven

Prevenda mikt via het project Rail-Network ccc nu vooral op creatieve starters en kunstenaars. Met succes, zegt Tania Rens van de vastgoedonderneming in Gazet van Antwerpen: “Al vijftig mensen hebben interesse laten blijken.”  Vanaf 1 november nemen de eerste nieuwe zaak trouwens effectief haar intrek in het Centraal Station.

 

Positief is bovendien dat vanaf Pasen 2017 in het station ook Comics Station van start gaat, een thema- en belevingspark rond populaire stripfiguren. Het zal open zijn voor het grote publiek tijdens het weekend, op woensdagmiddag en op feest- en vakantiedagen. Aanvankelijk zou het park al eind 2015 de deuren hebben moeten openen, maar dat werd steeds uitgesteld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.