PUUR verhuurt winkelruimte per dag

PUUR verhuurt winkelruimte per dag

Winkelruimte huren met een dagelijks opzegbaar huurcontract, op een toplocatie en voor 25 euro per dag: dat is het concept van PUUR, dat zich profileert als het 'eerste shop-in-shop leegstand concept'.

Primeur voor Maastricht

Volgens Dichtbij.nl kunnen ondernemers ook nog eens zelf uitmaken op welke dagen ze komen, waardoor de flexibiliteit nog een keer wordt versterkt. De eerste PUUR-vestiging ligt aan de Markt in Maastricht, in een voormalig bankgebouw. Dagelijks is er in het pand ruimte voor een wisselend aantal flexibele winkels van 10 m².

 

Het concept moet het voor beginnende ondernemers mogelijk maken op voordelige wijze te kijken of hun producten een succes zijn. Ook biedt het concept een oplossing voor ondernemers die te klein zijn voor een eigen winkelpand, of die er nog een deeltijdbaan naast hebben en dus geen eigen winkel kunnen openen. De eerste huurders verkopen onder meer zelfgemaakte jurken en handelen in sieraden.

 

Het concept is bedacht door Anja Janssen in samenwerking met woningcorporatie Woonpunt. Het flexibele winkelconcept moet onder meer de leegstand in binnensteden tegengaan. Het winkelinterieur is in de prijs inbegrepen. Wel moet er een kleine vergoeding worden betaald voor het gebruik van een gezamenlijke betaalautomaat.

Tags: