PUUR verhuurt winkelruimte per dag | RetailDetail

PUUR verhuurt winkelruimte per dag

PUUR verhuurt winkelruimte per dag

Winkelruimte huren met een dagelijks opzegbaar huurcontract, op een toplocatie en voor 25 euro per dag: dat is het concept van PUUR, dat zich profileert als het 'eerste shop-in-shop leegstand concept'.

Primeur voor Maastricht

Volgens Dichtbij.nl kunnen ondernemers ook nog eens zelf uitmaken op welke dagen ze komen, waardoor de flexibiliteit nog een keer wordt versterkt. De eerste PUUR-vestiging ligt aan de Markt in Maastricht, in een voormalig bankgebouw. Dagelijks is er in het pand ruimte voor een wisselend aantal flexibele winkels van 10 m².

 

Het concept moet het voor beginnende ondernemers mogelijk maken op voordelige wijze te kijken of hun producten een succes zijn. Ook biedt het concept een oplossing voor ondernemers die te klein zijn voor een eigen winkelpand, of die er nog een deeltijdbaan naast hebben en dus geen eigen winkel kunnen openen. De eerste huurders verkopen onder meer zelfgemaakte jurken en handelen in sieraden.

 

Het concept is bedacht door Anja Janssen in samenwerking met woningcorporatie Woonpunt. Het flexibele winkelconcept moet onder meer de leegstand in binnensteden tegengaan. Het winkelinterieur is in de prijs inbegrepen. Wel moet er een kleine vergoeding worden betaald voor het gebruik van een gezamenlijke betaalautomaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.