QRF verkoopt vier panden om schuldenput te dichten

QRF verkoopt panden
QRF verkoopt panden

Qrf City Retail, specialist in winkelvastgoed in de belangrijkste steden van België en Nederland, heeft een akkoord bereikt over de verkoop van vier winkelpanden.

 

Optimalisatie van de vastgoedportefeuille

De panden genereren samen 443.000 euro huur op jaarbasis: twee van deze panden liggen in het buitenstedelijk gebied bij Marche-en-Famenne, de twee andere zijn centrumlocaties in Bergen en Oostende. De nettoverkoopprijs ligt boven de toegekende waarde van 7,3 miljoen euro, die is geschat door een vastgoeddeskundige. De verkoopopbrengsten worden gebruikt voor schuldafbouw en de herontwikkeling van een project in Leuven. De schuldgraad daalt door de verkopen met 1,2%. Naar verwachting zijn de verkopen gefinaliseerd in het vierde kwartaal van dit jaar.

 

De verkopen passen binnen het dynamische beheer dat Qrf City Retail voert volgens de begin dit jaar aangekondigde strategie ‘Rebalancing for Future Growth’. Als speerpunt noemde het fonds de optimalisatie van de vastgoedportefeuille: die bestaat buiten de verkoop van een deel van de portefeuille uit het actief zoeken van opportuniteiten binnen de portefeuille en de markt. In voorgaande jaren verkocht Qrf City Retail een aantal investeringsobjecten in kleinere steden en versterkte tegelijk haar positie in grote steden zoals Antwerpen en Gent. Hiermee lijken zij terug naar de basis te gaan: in 2016 gaf Qrf City Retail aan dat binnensteden de broeihaard van ondernemerschap zijn. Het fonds is sinds 2017 overigens actief in Nederland.