Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af | RetailDetail

Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af

Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af

Het private vastgoedfonds van de familie Brenninkmeijer, Redevco, heeft de herontwikkeling van het C&A-pand in het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam afgerond. Het resultaat van deze herontwikkeling is een fors uitgebreide, kwalitatief hoogwaardige winkel van 3.100m². De officiële heropening van C&A Alexandrium was afgelopen vrijdag.

Herontwikkeling

De herontwikkeling omvat de uitbreiding van het C&A-pand met een extra winkellaag van 1.100 vierkante meter. Daarmee bedraagt het totale winkeloppervlak nu 3.100 m², verdeeld over twee verdiepingen. In het kader van de renovatie zijn ook de buitengevels compleet vernieuwd en is de energieprestatie van het pand verbeterd van label E naar (concept-)label A. De herontwikkeling draagt dan ook bij aan het meer duurzaam maken van de hele Redevco Nederland-portefeuille.

Extra winkellaag

De extra winkellaag was een  initiatief van de huurder C&A zelf en is in nauwe samenwerking met Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk en aannemer J.P. van Eesteren uit Bunnik tot stand gekomen. De bouwwerkzaamheden zijn in februari 2012 gestart en eind augustus afgerond.

C&A

“Het succesvolle verloop van dit project onderstreept eens te meer de goede samenwerking die wij met onze huurder C&A hebben. Bovendien zien wij in de uitbreiding en renovatie van dit strategisch gelegen object een bevestiging van onze strategie om te investeren in locaties waar de consument graag komt,” aldus Clemens Brenninkmeijer, managing director van Redevco Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.