Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af

Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af

Het private vastgoedfonds van de familie Brenninkmeijer, Redevco, heeft de herontwikkeling van het C&A-pand in het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam afgerond. Het resultaat van deze herontwikkeling is een fors uitgebreide, kwalitatief hoogwaardige winkel van 3.100m². De officiële heropening van C&A Alexandrium was afgelopen vrijdag.

Herontwikkeling

De herontwikkeling omvat de uitbreiding van het C&A-pand met een extra winkellaag van 1.100 vierkante meter. Daarmee bedraagt het totale winkeloppervlak nu 3.100 m², verdeeld over twee verdiepingen. In het kader van de renovatie zijn ook de buitengevels compleet vernieuwd en is de energieprestatie van het pand verbeterd van label E naar (concept-)label A. De herontwikkeling draagt dan ook bij aan het meer duurzaam maken van de hele Redevco Nederland-portefeuille.

Extra winkellaag

De extra winkellaag was een  initiatief van de huurder C&A zelf en is in nauwe samenwerking met Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk en aannemer J.P. van Eesteren uit Bunnik tot stand gekomen. De bouwwerkzaamheden zijn in februari 2012 gestart en eind augustus afgerond.

C&A

“Het succesvolle verloop van dit project onderstreept eens te meer de goede samenwerking die wij met onze huurder C&A hebben. Bovendien zien wij in de uitbreiding en renovatie van dit strategisch gelegen object een bevestiging van onze strategie om te investeren in locaties waar de consument graag komt,” aldus Clemens Brenninkmeijer, managing director van Redevco Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top