Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af

Redevco rondt herontwikkeling C&A in Rotterdam-Alexandrium af

Het private vastgoedfonds van de familie Brenninkmeijer, Redevco, heeft de herontwikkeling van het C&A-pand in het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam afgerond. Het resultaat van deze herontwikkeling is een fors uitgebreide, kwalitatief hoogwaardige winkel van 3.100m². De officiële heropening van C&A Alexandrium was afgelopen vrijdag.

Herontwikkeling

De herontwikkeling omvat de uitbreiding van het C&A-pand met een extra winkellaag van 1.100 vierkante meter. Daarmee bedraagt het totale winkeloppervlak nu 3.100 m², verdeeld over twee verdiepingen. In het kader van de renovatie zijn ook de buitengevels compleet vernieuwd en is de energieprestatie van het pand verbeterd van label E naar (concept-)label A. De herontwikkeling draagt dan ook bij aan het meer duurzaam maken van de hele Redevco Nederland-portefeuille.

Extra winkellaag

De extra winkellaag was een  initiatief van de huurder C&A zelf en is in nauwe samenwerking met Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk en aannemer J.P. van Eesteren uit Bunnik tot stand gekomen. De bouwwerkzaamheden zijn in februari 2012 gestart en eind augustus afgerond.

C&A

“Het succesvolle verloop van dit project onderstreept eens te meer de goede samenwerking die wij met onze huurder C&A hebben. Bovendien zien wij in de uitbreiding en renovatie van dit strategisch gelegen object een bevestiging van onze strategie om te investeren in locaties waar de consument graag komt,” aldus Clemens Brenninkmeijer, managing director van Redevco Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Retail Estates zet eerste stap naar Nederland

03/07/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft voor het eerst de stap naar Nederland gezet. Het koopt daar voor 75,6 miljoen euro vijf retailparken in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Middelburg, Roosendaal en Veenendaal, goed voor 51 winkelpanden.

Back to top