Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland
Shutterstock

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

 

99% bezettingsgraad

De drie winkelcentra zijn te vinden in de provincies Limburg, Noord-Holland en Gelderland. Samen huisvesten ze 83 winkels op een oppervlakte van 134.580 m² en zouden ze jaarlijks goed zijn voor 13,44 miljoen euro aan huur. De bezettingsgraad in de winkelcentra is bovendien al meer dan 15 jaar boven 99%.

 

De keuze voor Nederland is geen toevallige, gezien de recente opmars van de economie. “Dit is een mooi moment om er te investeren, omdat de Nederlandse koopkracht en economie na jaren van harde bezuinigingen hersteld zijn. De Nederlandse economie is uitgeziekt. Er is ook minder leegstand dan in België”, zei De Nys daar eerder al over.

 

De aankoop wordt betaald met een bankfinanciering, waardoor de schuldgraad oploopt tot 59%. Met een wettelijke limiet van 65 procent wordt het dringend tijd voor Retail Estates om nieuw geld binnen te halen. “Als we nog verder willen groeien, en dat is toch mijn ambitie, zal een kapitaaloperatie zich opdringen”, zegt CEO Jan De Nys aan De Tijd.

 

 In juli van dit jaar kocht Retail Estates voor het eerst panden in Nederland, toen voor een waarde van 75,6 miljoen euro. Met de toevoeging van de nieuwe winkelcentra is Nederland in één klap goed voor een kwart van het portfolio van het hele bedrijf.