Retail Estates investeert 100 miljoen in Nederlandse expansie

Het centrum van Breda
Foto: Shutterstock

De Belgische retailinvesteerder Retail Estates zet zijn Nederlandse expansie voort met een investering van 97 miljoen euro in 56 Nederlandse winkels. Voornaamste prooi is de Woonboulevard in Breda.

 

Woonboulevard Breda

Het leeuwendeel van de nieuwe investering ligt net over de grens, met de 31 panden van alles samen 39.932 m² in de Woonboulevard in Breda. Die zijn allemaal verhuurd - net als de andere 25 (16 in een retailpark in Naaldwijk en 9 verschillende panden in Zaandam) overigens. Samen leveren zij een nettohuur van 6,79 miljoen euro op, zegt de investeerder in een persbericht.

 

De totale aankoopprijs van de 56 winkels (en een kantoorverdieping van 1055 m² in Naaldwijk) bedraagt 91 miljoen euro, waar nog 5,5 miljoen belasting bij komt. 40 miljoen werd gefinancierd met een lening, voor het nog te betalen saldo kan de verkoper kiezen tussen een uitbetaling in nieuwe aandelen of in cash (wat dan via een extra lening wordt gefinancierd).

 

De nieuwe investering brengt de totale expansie in Nederland de voorbije twee jaar op 422 miljoen euro voor 218 panden op dertien locaties. Retail Estates zette begin 2017 de eerste stappen op de Nederlandse markt en investeerde daarna in winkelparken over zowat het hele land. Met de nieuwe investering nadert de investeerder de mijlpaal van duizend winkels in portefeuille (op 31 maart waren dat er al 906).