Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam
(c) Retail Estates

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

 

23 winkelunits

Het winkelpark telt 23 units en één restaurant en is gelegen aan de afrit van de autosnelweg A15, die deel uitmaakt van de ringweg van Rotterdam. Het verzorgingsgebied strekt zich uit over het zuidwesten van de Rotterdamse agglomeratie, goed voor circa 210.000 inwoners. De investering levert netto 3,1 miljoen euro huurinkomsten op, wat een aanvangsrendement van 6,53% vertegenwoordigt. Het park heeft een bezettingsgraad van 95,88% na het recente vertrek van Blokker, maar Retail Estates verwacht dat die winkel op korte termijn ingevuld wordt.

 

Vorige week haalde de Belgische vastgoedvennootschap Retail Estates nog 123,37 miljoen euro vers geld op. Een klein derde daarvan heeft intussen dus al een bestemming gevonden. Na deze transactie heeft Retail Estates in het totaal 378,2 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van retailparken op tien locaties in de Randstad, het centrum en het zuiden van Nederland, samen goed voor 168 winkelunits.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Ecco opent derde premium store in Rotterdam

30/03/2018

Het Deense schoenen- en tassenlabel Ecco opent vandaag een derde premium store in Nederland. Als locatie voor de nieuwe winkel werd gekozen voor een druk bezocht winkelcentrum in Rotterdam.