Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam
(c) Retail Estates

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

 

23 winkelunits

Het winkelpark telt 23 units en één restaurant en is gelegen aan de afrit van de autosnelweg A15, die deel uitmaakt van de ringweg van Rotterdam. Het verzorgingsgebied strekt zich uit over het zuidwesten van de Rotterdamse agglomeratie, goed voor circa 210.000 inwoners. De investering levert netto 3,1 miljoen euro huurinkomsten op, wat een aanvangsrendement van 6,53% vertegenwoordigt. Het park heeft een bezettingsgraad van 95,88% na het recente vertrek van Blokker, maar Retail Estates verwacht dat die winkel op korte termijn ingevuld wordt.

 

Vorige week haalde de Belgische vastgoedvennootschap Retail Estates nog 123,37 miljoen euro vers geld op. Een klein derde daarvan heeft intussen dus al een bestemming gevonden. Na deze transactie heeft Retail Estates in het totaal 378,2 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van retailparken op tien locaties in de Randstad, het centrum en het zuiden van Nederland, samen goed voor 168 winkelunits.