Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

 

Winkels in Genk en Maasmechelen

Aan de Hasseltweg in Genk koopt Retail Estates vijf extra baanwinkels, gelegen naast winkels die het bedrijf al in bezit heeft. Het gaat om winkels met een gezamenlijke oppervlakte van 4.381 m², bericht De Tijd. Op dit moment worden de panden betrokken door Bel&Bo, Bent, Colora, LolaLiza, Orchestra en Santana. Samen zijn ze goed voor 0,51 miljoen euro aan huuropbrengsten.

 

In Maasmechelen investeert Retail Estates in de Koninginnelaan: de investeerder neemt er een nieuwbouw over met een totale oppervlakte van 1.794 m². Het gebouw bevat twee winkelpanden en een appartement, maar interessant is vooral de ligging: het gebouw grenst aan het M2Shopping Center. Om de aankoop te financieren geeft Retail Estates 35.000 nieuwe aandelen uit aan een voordeelprijs van 66 euro per stuk. De eigenlijke aandelenkoers van de vastgoedholding lag bij de bekendmaking immers een stuk hoger op 76,9 euro. De bank past de rest van het aankoopbedrag bij.