Retail Estates vult Limburgs portfolio aan | RetailDetail

Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

Retail Estates vult Limburgs portfolio aan
Foto: Shutterstock

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

 

Winkels in Genk en Maasmechelen

Aan de Hasseltweg in Genk koopt Retail Estates vijf extra baanwinkels, gelegen naast winkels die het bedrijf al in bezit heeft. Het gaat om winkels met een gezamenlijke oppervlakte van 4.381 m², bericht De Tijd. Op dit moment worden de panden betrokken door Bel&Bo, Bent, Colora, LolaLiza, Orchestra en Santana. Samen zijn ze goed voor 0,51 miljoen euro aan huuropbrengsten.

 

In Maasmechelen investeert Retail Estates in de Koninginnelaan: de investeerder neemt er een nieuwbouw over met een totale oppervlakte van 1.794 m². Het gebouw bevat twee winkelpanden en een appartement, maar interessant is vooral de ligging: het gebouw grenst aan het M2Shopping Center. Om de aankoop te financieren geeft Retail Estates 35.000 nieuwe aandelen uit aan een voordeelprijs van 66 euro per stuk. De eigenlijke aandelenkoers van de vastgoedholding lag bij de bekendmaking immers een stuk hoger op 76,9 euro. De bank past de rest van het aankoopbedrag bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Focus op topwinkelsteden loont voor Vastned

02/08/2018

Vastgoedbeleggingsfonds Vastned zag zijn vergelijkbare huurinkomsten toenemen in het eerste halfjaar en wil verder blijven inzetten op toplocaties in historische winkelsteden, maar daar lopen de verkoopprijzen vandaag hoog op.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.