Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar
Foto Paul Catoir

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.

 

Sterk eerste jaar

Projectontwikkelaar Iret Development verkoopt het binnenstedelijk winkelcentrum nu aan CBRE Global Investors voor wel 300 miljoen euro, schrijft De Tijd. Het nieuws komt er net nadat de beheerder van Rive Gauche, Group Hugo Ceusters-SCMS, een persbericht uitstuurde met positieve cijfers.

 

Het winkelcentrum haalde vorig jaar een gemiddelde van bijna 650.000 bezoekers per maand, waarmee het bij de best presterende shoppingcenters hoort. Ter vergelijking: Wijnegem Shopping Center, uitgebaat door dezelfde beheerder, krijgt maandelijks 667.000 bezoekers over de vloer.

 

"Rive Gauche kan terugblikken op een fantastisch eerste jaar. Het lokale Devimo-managementteam zal de komende maanden verder beroep kunnen doen op de ervaring van Group Hugo Ceusters-SCMS, die zowel wat commercialisatie als marketing de voorbije jaren een pak kennis op deden bij het beheer van Wijnegem Shopping Center”, aldus Ingrid Ceusters, CEO van de Group Hugo Ceusters-SCMS. Die groep nam een jaar geleden Devimo Consult over.

 

Rive Gauche werd tijdens Mipim, de grootste internationale vastgoedbeurs in Cannes, genomineerd in de categorie ‘Best Shopping Center’ van Europa en bovendien werd Thomas Cornil als manager van het winkelcentrum verkozen tot manager van het jaar in Charleroi.

 

Tags: