Rosada Fashion Outlet breidt uit | RetailDetail

Rosada Fashion Outlet breidt uit

Rosada Fashion Outlet breidt uit

Winkelcentrum Rosada Fashion Outlet in Roosendaal gaat fors uitbreiden. Het aantal winkelpanden in het outletcentrum stijgt van 80 naar 125.

Bouw tweede fase

Eind dit jaar wordt met de bouw van de tweede fase van het winkelcentrum begonnen, laat Gerben Boomsma, directeur van exploitant Stable Outlet Management, aan Omroep Brabant weten. Eind 2015 volgt dan de opening.

 

Het outletcentrum, een van de drie winkelcentra in Nederland die zich toeleggen op de verkoop van restpartijen van bekende merken, ligt langs de snelweg A17 en heeft momenteel een oppervlakte van ruim 15.000 vierkante meter. Boomsma zegt dat er door de uitbreiding ongeveer 225 banen bijkomen en de vloeroppervlakte verdubbeld wordt. Bij Rosada in Roosendaal werken nu circa 450 mensen.

 

Afgelopen jaren hadden veel modewinkels het moeilijk, maar de mode-outlets zijn tijdens de crisis wel gegroeid door de grote kortingen die in deze winkelcentra worden gegeven. "De Britse eigenaar is ervan overtuigd dat uitbreiding van het aantal winkels noodzakelijk is om te kunnen blijven groeien en om mensen een goede dagbesteding te kunnen geven", zegt Boomsma. Volgens de exploitant zijn de eerste contracten met nieuwe huurders van de tweede fase al getekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.