Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

De nieuwe Aldi aan de Paalstraat in Schoten is nog niet open, of concurrent Lidl plant al en nieuwbouw pal naast de Aldi. En zeggen dat nog geen 300 meter verderop al een Colruyt actief is: het wordt drummen in Schoten.

Huidige Lidl moest verhuizen

Versdiscounter Lidl zat tot nog toe in een pand waar vroeger diepvriesketen Covee een vestiging had: aan de Zaatstaat in Schoten, langs het kanaal Dessel-Schoten. Die winkel moet daar nu echter weg omdat een projectontwikkelaar er 200 woningen wil optrekken.

 

Omdat een terugkeer naar de oorspronkelijke site van Lidl (in bedrijvenpark Bloemendaal) uitgesloten was omwille van stedenbouwkundige beperkingen, kocht Lidl aan de Paalstraat een lap grond in de schaduw van de nieuwe Aldi, die op 2 november eerstkomende zijn deuren opent - en op een 300 meter van de Colruyt, die daar al een tijdje op volle toeren draait.

 

“Het nieuwe filiaal zal groter zijn dan het huidige en in totaal iets meer dan 1.400 m² aan winkeloppervlakte tellen”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl. “Deze winkel, met inrit via de Paalstraat, zal achter een nieuw te bouwen huizenrij komen te staan. Ook die huizen zal Lidl bouwen." Wanneer de winkel zal openen, is nog niet bekend. "Tot zolang blijft de bestaande Lidl alleszins open", klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Conflict tussen Nestlé en Colruyt is voorbij

02/05/2018

Nestlé en de Europese inkoopalliantie AgeCore - waartoe ook Colruyt behoort - hebben na een maandenlang conflict een akkoord bereikt. Daardoor komt er een einde aan de boycot van zo'n 200 Nestlé-producten.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Prijsconflict tussen Nestlé en Colruyt, Edeka en Intermarché bijna voorbij?

17/04/2018

Colruyt, Edeka en Intermarché komen dichter bij een akkoord in hun prijsconflict met Nestlé: de Zwitserse foodproducent doet toegevingen in een nieuw voorstel. Ondertussen beginnen de voorraden bij de retailers op te geraken.