Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

Schoten krijgt Aldi, Lidl en Colruyt op 300 meter van elkaar

De nieuwe Aldi aan de Paalstraat in Schoten is nog niet open, of concurrent Lidl plant al en nieuwbouw pal naast de Aldi. En zeggen dat nog geen 300 meter verderop al een Colruyt actief is: het wordt drummen in Schoten.

Huidige Lidl moest verhuizen

Versdiscounter Lidl zat tot nog toe in een pand waar vroeger diepvriesketen Covee een vestiging had: aan de Zaatstaat in Schoten, langs het kanaal Dessel-Schoten. Die winkel moet daar nu echter weg omdat een projectontwikkelaar er 200 woningen wil optrekken.

 

Omdat een terugkeer naar de oorspronkelijke site van Lidl (in bedrijvenpark Bloemendaal) uitgesloten was omwille van stedenbouwkundige beperkingen, kocht Lidl aan de Paalstraat een lap grond in de schaduw van de nieuwe Aldi, die op 2 november eerstkomende zijn deuren opent - en op een 300 meter van de Colruyt, die daar al een tijdje op volle toeren draait.

 

“Het nieuwe filiaal zal groter zijn dan het huidige en in totaal iets meer dan 1.400 m² aan winkeloppervlakte tellen”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl. “Deze winkel, met inrit via de Paalstraat, zal achter een nieuw te bouwen huizenrij komen te staan. Ook die huizen zal Lidl bouwen." Wanneer de winkel zal openen, is nog niet bekend. "Tot zolang blijft de bestaande Lidl alleszins open", klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Lidl aansprakelijk voor zelfdoding medewerker

05/07/2018

Discountketen Lidl is in Frankrijk aansprakelijk gesteld voor de zelfdoding van een onderhoudstechnicus in een distributiecentrum, intussen drie jaar geleden.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.