Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

In Amsterdam opent binnenkort een Shopping Street Innovation Lab in de Beethovenstraat. Zo kunnen consumenten verschillende nieuwe technologieën binnen de retailsector komen uittesten bij een aantal winkels.

 

Blijven innoveren

Het innovatielab komt er op eigen initiatief van de winkeliersvereniging in de Beethovenstraat. Klanten kunnen onder andere een VR-bril bij een reisbureau testen, maar er is ook een bodyscan voor een modewinkel en een etalage met bewegende beelden bij een juwelier.

 

“Winkelstraten zoals die van ons moeten innoveren om bestaansrecht te houden en ook in de toekomst klanten te blijven trekken”, aldus Ruud Strootman van de winkeliersvereniging aan RetailNews.

 

De nieuwe technologieën zullen een jaar lang getest worden bij de winkels. Ondertussen worden de ervaringen tussen de verschillende retailers gedeeld en wordt er gekeken naar het effect op de klanten. De technologieën worden aangeleverd door bedrijven en opleidingsinstituten, die als partners mee in het project van de winkeliersvereniging zijn gestapt.