Shopping Street Innovation Lab opent in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

In Amsterdam opent binnenkort een Shopping Street Innovation Lab in de Beethovenstraat. Zo kunnen consumenten verschillende nieuwe technologieën binnen de retailsector komen uittesten bij een aantal winkels.

 

Blijven innoveren

Het innovatielab komt er op eigen initiatief van de winkeliersvereniging in de Beethovenstraat. Klanten kunnen onder andere een VR-bril bij een reisbureau testen, maar er is ook een bodyscan voor een modewinkel en een etalage met bewegende beelden bij een juwelier.

 

“Winkelstraten zoals die van ons moeten innoveren om bestaansrecht te houden en ook in de toekomst klanten te blijven trekken”, aldus Ruud Strootman van de winkeliersvereniging aan RetailNews.

 

De nieuwe technologieën zullen een jaar lang getest worden bij de winkels. Ondertussen worden de ervaringen tussen de verschillende retailers gedeeld en wordt er gekeken naar het effect op de klanten. De technologieën worden aangeleverd door bedrijven en opleidingsinstituten, die als partners mee in het project van de winkeliersvereniging zijn gestapt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Retailers krikken marges op met duurdere huismerken

04/05/2018

Europese foodretailers verfijnen hun aanbod huismerken en zetten in op toegevoegde waarde. Het doel? De margemix verbeteren, zich differentiëren van de concurrentie en de klantentrouw verhogen.

AB InBev innoveert met ontbijtdrank op basis van graanresten

03/05/2018

's Werelds grootste bierbrouwer AB InBev is erin geslaagd een voedzame vezelrijke ontbijtdrank te ontwikkelen op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. Het product werd ontwikkeld in Leuven.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.