Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen | RetailDetail

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen
Docks Bruxsel

Canadese investeerders van de Alberta Investment Management Corporation hebben ongeveer 300 miljoen euro neergeteld voor het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel. Al van bij de oplevering in 2016 was ontwikkelaar Equilis op zoek naar een overnemer.

 

Snelle verkoop

Toen Docks Bruxsel in oktober 2016 de deuren opende, ging Equilis vrijwel meteen op zoek naar potentiële investeerders, maar in een eerste fase was er weinig belangstelling. Nu is er met Alberta Investment Management Corporation toch een partij opgedoken die het beoogde bedrag op tafel wil leggen, schrijft De Tijd.

 

Dat Equilis er nu al in slaagt om het winkelcentrum te verkopen, is opvallend. Veel investeerders wachten liever tot een shoppingcenter minstens drie jaar geopend is, omdat dan de eerste huurcontracten aflopen en ontevreden huurders dus kunnen vertrekken.

 

In het eerste jaar kreeg Docks Bruxsel 5 miljoen bezoekers over de vloer, nadat het in de eerste twee weken maar liefst 700.000 bezoekers mocht ontvangen. Op topniveau moet het winkelcentrum jaarlijks 8 miljoen bezoekers ontvangen. 

 

Sinds de opening van Docks Bruxsel is er wel heel wat heisa ontstaan rond de vergunningen van het winkelcentrum. Zo stelde Unizo zich in mei van vorig jaar openlijk vragen over de manier waarop die vergunningen werd verdeeld en Brussels minister van Economie Didier Gosuin zei eind vorig jaar dat Docks Bruxsel zijn beloftes niet nakomt, waardoor de impact op de mobiliteit en de lokale handelaars een pak groter was dan voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.