Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen | RetailDetail

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen
Docks Bruxsel

Canadese investeerders van de Alberta Investment Management Corporation hebben ongeveer 300 miljoen euro neergeteld voor het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel. Al van bij de oplevering in 2016 was ontwikkelaar Equilis op zoek naar een overnemer.

 

Snelle verkoop

Toen Docks Bruxsel in oktober 2016 de deuren opende, ging Equilis vrijwel meteen op zoek naar potentiële investeerders, maar in een eerste fase was er weinig belangstelling. Nu is er met Alberta Investment Management Corporation toch een partij opgedoken die het beoogde bedrag op tafel wil leggen, schrijft De Tijd.

 

Dat Equilis er nu al in slaagt om het winkelcentrum te verkopen, is opvallend. Veel investeerders wachten liever tot een shoppingcenter minstens drie jaar geopend is, omdat dan de eerste huurcontracten aflopen en ontevreden huurders dus kunnen vertrekken.

 

In het eerste jaar kreeg Docks Bruxsel 5 miljoen bezoekers over de vloer, nadat het in de eerste twee weken maar liefst 700.000 bezoekers mocht ontvangen. Op topniveau moet het winkelcentrum jaarlijks 8 miljoen bezoekers ontvangen. 

 

Sinds de opening van Docks Bruxsel is er wel heel wat heisa ontstaan rond de vergunningen van het winkelcentrum. Zo stelde Unizo zich in mei van vorig jaar openlijk vragen over de manier waarop die vergunningen werd verdeeld en Brussels minister van Economie Didier Gosuin zei eind vorig jaar dat Docks Bruxsel zijn beloftes niet nakomt, waardoor de impact op de mobiliteit en de lokale handelaars een pak groter was dan voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Hema koopt eigen winkels in stations

04/07/2018

Hema neemt negen van haar stationswinkels in Nederland over van NS. De Nederlandse spoorwegdienst baatte de vestigingen tot nu toe uit, maar bouwt de exploitatie van retailformules voor anderen stelselmatig af.

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

26/06/2018

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.