Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo
NeoBrussels.com

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

 

Groter dan Uplace

“Het project zal tot een verkeersinfarct leiden op de Brusselse ring, de middenstand van Vilvoorde en de Vlaamse Rand rond Brussel leegzuigen en de al hoge concentraties vervuilend fijnstof verder de hoogte injagen.” Dat zijn volgens zakenkrant De Tijd, die het bezwaarschrift kon inkijken, kort samengevat de argumenten die het stadsbestuur ontwikkelt tegen de komst van Neo. “Dezelfde als die die het tegen de komst van Uplace had”, klinkt het fijntjes.

 

Neo moet een volledig nieuwe woonwijk worden op en rond de vlakte waar nu nog het Koning Boudewijnstadion staat: een groots project met behalve 590 woningen en 3.500 m² kantoren ook een reusachtig winkelcentrum van 72.000 m² (ter vergelijking: Uplace was ‘maar’ 55.000 m² groot). Daarnaast moeten er ook een pretpark, een bioscoop en 9.000 m² aan horeca komen. De opening is voorzien voor 2021.

 

Als het van de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) afhangt, komt Neo er evenwel niet, of toch zeker niet in zijn huidige vorm. De burgemeester staat niet alleen in zijn verzet: het bezwaarschrift van Vilvoorde komt boven op de reeds lopende procedures bij de Raad van State tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Plan. Volgens De Tijd dient ook Wemmel een bezwaar in en denkt Grimbergen er ernstig over na. Daarnaast zijn ook flink wat middenveldorganisaties Neo liever kwijt dan rijk. Wordt vervolgd…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.