Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op | RetailDetail

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Drie eigenaars van panden in de Gasthuisstraat in Turnhout hebben de vzw VEGT (Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout) opgericht. Samen willen ze de aantrekkelijkheid van de winkelstraat verbeteren.

“Eén hechte groep vormen”

VEGT is een iniatiatief van Sébastien Hendrickx, Christophe De Strycker en Stanislas Peeters, alle drie eigenaar van een pand in de Gasthuisstraat. Via de vzw hebben ze een ondersteuningsplan uitgetekend dat de handelaars in de straat actief moet ondersteunen en dat de leegstand moet tegengaan.

 

De vzw heeft twee doelstellingen: de communicatie bevorderen tussen de verschillende partijen, zoals stadsbestuur, de handelaars en de klant, en het organiseren van initiatieven die moeten zorgen voor een betere uitstraling van de winkelstraat. Voor dat laatste vraagt de vzw wel een financiële bijdrage van de handelaars. “Samen met de handelaars moeten we één hechte groep vormen en ervoor zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. Niet enkel de handelaars, maar ook de horeca zal hier wel bij varen”, stellen de initiatiefnemers. Ook de aanpalende straten zullen betrokken worden bij het initiatief.

 

Begin april lanceert het ook de website shoppingturnhout.be, waar alle handelszaken uit de stad zich bekend kunnen maken. De website moet dan ook dienen als een soort virtuele shopppinggids van Turnhout. De VEGT wil zo vooral kleinere handelszaken online ondersteunen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.