Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Turnhoutse winkelstraat richt ondersteunende vereniging op

Drie eigenaars van panden in de Gasthuisstraat in Turnhout hebben de vzw VEGT (Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout) opgericht. Samen willen ze de aantrekkelijkheid van de winkelstraat verbeteren.

“Eén hechte groep vormen”

VEGT is een iniatiatief van Sébastien Hendrickx, Christophe De Strycker en Stanislas Peeters, alle drie eigenaar van een pand in de Gasthuisstraat. Via de vzw hebben ze een ondersteuningsplan uitgetekend dat de handelaars in de straat actief moet ondersteunen en dat de leegstand moet tegengaan.

 

De vzw heeft twee doelstellingen: de communicatie bevorderen tussen de verschillende partijen, zoals stadsbestuur, de handelaars en de klant, en het organiseren van initiatieven die moeten zorgen voor een betere uitstraling van de winkelstraat. Voor dat laatste vraagt de vzw wel een financiële bijdrage van de handelaars. “Samen met de handelaars moeten we één hechte groep vormen en ervoor zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. Niet enkel de handelaars, maar ook de horeca zal hier wel bij varen”, stellen de initiatiefnemers. Ook de aanpalende straten zullen betrokken worden bij het initiatief.

 

Begin april lanceert het ook de website shoppingturnhout.be, waar alle handelszaken uit de stad zich bekend kunnen maken. De website moet dan ook dienen als een soort virtuele shopppinggids van Turnhout. De VEGT wil zo vooral kleinere handelszaken online ondersteunen.

Tags: