Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award

Twee Nederlandse winnaars op European Shopping Centre Award

De Promenade Sainte-Catherine in Bordeaux is aan de haal gegaan met de prijs voor beste nieuwe kleine project op de European Shopping Centre Awards. Dat winkelcentrum is eigendom van de Nederlandse ontwikkelaar Redevco.

Commendation voor Gelderlandplein

De Promenade Sainte-Catherine bevindt zich tussen de twee belangrijkste winkelstraten in Bordeaux en is een mix van een overdekte winkels en winkel in openlucht. Aan het project werd vier jaar gewerkt en de jury was vooral onder de indruk van zijn integratie in het historische centrum van de stad. Daarbij werd er ook gebruik gemaakt van moderne technologie: zo is er een grote led-muur aan de buitenkant en wordt er gebruik gemaakt van een mobiele app om de digitale communicatie te verzorgen.

 

Het Gelderlandplein in Amsterdam kreeg voor zijn renovatie een ‘commendation’ van de jury. Tijdens die renovatie, die in 2016 werd afgerond, werden er vooral vernieuwingen doorgevoerd aan de infrastructuur, maar er werd ook 7.500 m² extra ruimte toegevoegd.

 

Naast die twee winnaars vielen ook het Weberzeile in Oostenrijk, Forum Lviv in Oekraïne, Polygone Riviera in Frankrijk, het Europark in Oostenrijk en het Poolse Aleja Bielany in verschillende categorieën in de prijzen. De European Shopping Centre Awards worden uitgereikt door de International Council of Shopping Centers.