Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam | RetailDetail

Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam

Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam

In Rotterdam gaat zaterdag 10 november de nieuwe reizigerspassage van Rotterdam Centraal open, met onder meer vestigingen van Starbucks en appeltaartenkoning Dudok. De reizigerspassage heeft meteen de bijnaam "Tweede koopgoot" gekregen, naar analogie met de eveneens ondergrondse Beurstraverse.

Met Starbucks en Dudok

In de passage komt de tweede vestiging van Starbucks in Rotterdam; na de primeur eerder dit jaar op de campus van de Erasmus Universiteit. Ook Dudok, dat een begrip is in Rotterdam, opent een nieuwe zaak in de reizigerspassage, waar naast appeltaart en andere patisserie ook koffie verkrijgbaar zal zijn. Verder komen er ook nog winkelketens als Bruna en Etos.

 

Na de opening van de reizigerspassage volgen over anderhalf jaar de oplevering van de stationshal, fietsenstalling, parkeergarage en het stationsplein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.