Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam | RetailDetail

Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam

Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam

In Rotterdam gaat zaterdag 10 november de nieuwe reizigerspassage van Rotterdam Centraal open, met onder meer vestigingen van Starbucks en appeltaartenkoning Dudok. De reizigerspassage heeft meteen de bijnaam "Tweede koopgoot" gekregen, naar analogie met de eveneens ondergrondse Beurstraverse.

Met Starbucks en Dudok

In de passage komt de tweede vestiging van Starbucks in Rotterdam; na de primeur eerder dit jaar op de campus van de Erasmus Universiteit. Ook Dudok, dat een begrip is in Rotterdam, opent een nieuwe zaak in de reizigerspassage, waar naast appeltaart en andere patisserie ook koffie verkrijgbaar zal zijn. Verder komen er ook nog winkelketens als Bruna en Etos.

 

Na de opening van de reizigerspassage volgen over anderhalf jaar de oplevering van de stationshal, fietsenstalling, parkeergarage en het stationsplein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Back to top