Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam

Tweede ‘koopgoot’ opent onder treinstation Rotterdam

In Rotterdam gaat zaterdag 10 november de nieuwe reizigerspassage van Rotterdam Centraal open, met onder meer vestigingen van Starbucks en appeltaartenkoning Dudok. De reizigerspassage heeft meteen de bijnaam "Tweede koopgoot" gekregen, naar analogie met de eveneens ondergrondse Beurstraverse.

Met Starbucks en Dudok

In de passage komt de tweede vestiging van Starbucks in Rotterdam; na de primeur eerder dit jaar op de campus van de Erasmus Universiteit. Ook Dudok, dat een begrip is in Rotterdam, opent een nieuwe zaak in de reizigerspassage, waar naast appeltaart en andere patisserie ook koffie verkrijgbaar zal zijn. Verder komen er ook nog winkelketens als Bruna en Etos.

 

Na de opening van de reizigerspassage volgen over anderhalf jaar de oplevering van de stationshal, fietsenstalling, parkeergarage en het stationsplein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Back to top