Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter
Banimmo/McArthurGlenn

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

 

Exit The Loop

In de herfst van vorig jaar raakte bekend dat het geplande outletcenter aan The Loop van Flanders Expo in Gent (foto), in de buurt van het Ikea-woonwarenhuis, geen vergunning kreeg van het Gentse stadsbestuur. “Groot was onze opluchting toen de stad Gent negatief advies gaf voor het project en het plan werd afgevoerd”, zegt Elke Verdonck van Unizo Oost-Vlaanderen in de regionale editie van Het Nieuwsblad.

 

Maar de aanvrager gaf intussen un de media te kennen dat hij naar een nieuwe locatie zoekt en dat er “langs de E40 tussen Brugge en Aalst wel gemeentebesturen te vinden zijn die een dergelijk project zien zitten”, zo vervolgt Verdonck. “We hebben de betrokken gemeentebesturen aangeschreven om hen op de hoogte te stellen van het Unizo-standpunt.” Het gaat onder meer om de gemeentebesturen van Merelbeke, Wetteren, Melle, Erpe-Mere, Lede en Aalst.

 

Unizo vreest dat zo’n outletcenter de lokale detailhandel bedreigt. Volgens cijfers van Unizo zorgt een groot outletcenter in de omgeving voor een omzetdaling in de modedetailhandel tot twaalf procent. “En die daling blijft niet beperkt tot de onmiddellijke omgeving”, klinkt het. “Bovendien heeft de lokale tewerkstelling te lijden onder een megaproject langs de snelweg en worden handelskernen minder aantrekkelijk.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.