Uplace moet werknemers ontslaan | RetailDetail

Uplace moet werknemers ontslaan

Uplace moet werknemers ontslaan
Uplace.eu

Projectontwikkelaar Uplace moet een tiental mensen ontslaan, omdat er nog steeds onzekerheid is over de vergunningen voor het winkelcentrum in Machelen.

“Tering naar de nering”

“Als ondernemer moet je op een bepaald moment de tering naar de nering kunnen zetten. We konden niet anders dan een tiental mensen te laten gaan en het voortaan met wat minder volk te doen. Want de kosten lopen op en er ligt nog altijd geen steen”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe in een reactie. Bij Uplace werkten tot nu toe 25 mensen. Ook in 2012 moesten een aantal medewerkers het bedrijf verlaten, nadat de vergunningen een eerste keer werden ingetrokken.

 

Ook bij de aannemers wordt het voortdurende uitstel ondertussen een groot probleem. De werken moesten normaal op 21 april van start gaan en binnen 3,5 jaar afgewerkt zijn, maar ze lopen dus opnieuw sterke vertraging op. Heel wat aannemers hadden echter al materialen besteld en extra personeel aangenomen.

 

“Onzekerheid knaagt”

Op 30 maart werd de milieuvergunning van Uplace echter geschrapt door de Raad van State, omdat die vond dat het milieueffectenrapport, dat acht jaar geleden werd geschreven, niet meer up-to-date is. Voor de zomer moet er een definitieve uitspraak komen, maar tot die tijd liggen de werken stil.

 

Alles samen is er al 85 miljoen euro geïnvesteerd in het project, zonder dat er ook maar één steen is gelegd. Het totale project moet ongeveer 600 miljoen euro kosten. Het is momenteel ook het enige grote project dat Uplace heeft lopen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.