Vastned Retail toont gemengde resultaten | RetailDetail

Vastned Retail toont gemengde resultaten

Vastned Retail toont gemengde resultaten

Vastgoedfonds Vastned Retail heeft in zijn laatste rapport gemengde resultaten voorgelegd. Op bepaalde vlakken kon het de schade nog beperken, maar er waren ook dalingen die groter waren dan voorspeld.

Beter dan verwacht

Het direct resultaat daalde met 7,3% tot 29,3 miljoen euro, maar deed het daarmee beter dan verwacht. Ook de huurinkomsten waren hoger dan verwacht en kwamen uit op 64,4 miljoen euro. De huurinkomsten op vergelijkbare basis daalden echter wel met 1,7 procent, een teleurstellende daling voor Vastned Retail.

 

Ook de bezettingsgraad daalde: eind 2012 lag die nog op 95%, maar nu kwam die uit op slechts 93,8 procent: enkel in Frankrijk ging de bezettingsgraad niet omlaag, in alle andere landen was dat wel het geval. De herwaardering van de kernportefeuille bracht een lichte stijging voort van 0,8%, maar bij de totale portefeuille was er een daling van 0,7 procent. Die kwam zo uit op 12,9 miljoen euro negatief.

 

Tegen het einde van 2015 wil Vastned Retail voor 200 miljoen euro aan niet-kernonderdelen verkopen. Momenteel heeft het bedrijf al voor 165 miljoen euro verkocht. Het blijft wel vasthouden aan de ambitie om meer vastgoed te kopen in de duurdere winkelstraten. Vastned wil het aandeel van dat segment in zijn portefeuille optrekken naar 65 procent van het totaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.