Veel leegstand op Antwerpse Nationalestraat | RetailDetail

Veel leegstand op Antwerpse Nationalestraat

Veel leegstand op Antwerpse Nationalestraat

In de Nationalestraat in Antwerpen staan momenteel meer dan twintig winkelpanden leeg. Vooral het deel van de straat richting het Tropisch Instituut en het Zuid heeft te maken met grote leegstand, ondanks de grote trafiek in de straat.

Hoge huurprijzen

Op vrij korte tijd hebben dan ook heel wat winkels besloten om de Nationalestraat te verlaten, zoals Elsa, Today is a Good Day, De Krak, Mira Mira en Citybloem. Daarnaast zijn er nog een tiental zaken die heel onregelmatig open zijn. "Het is een fabeltje dat heel Antwerpen bruist, omdat er zoveel shoppers geteld worden", zegt Ismena Soly van kookwinkel Soly, die vier maanden in de Nationalestraat zit na de verhuizing uit de Kasteelpleinstraat. "Je moet niet kijken naar de passanten, maar letten op de winkeltassen die de mensen in hun handen hebben en dat aantal neemt gevoelig af.”

 

Ook de hoge huurprijzen zorgen er voor dat winkels snel de deur sluiten in de Nationalestraat. Zo verhuisde Citybloem naar de nabijgelegen Kronenburgstraat, omdat de huurprijzen daar een stuk lager zijn.

 

Unizo nuanceert de leegstand in de Nationalestraat, aangezien er ook een aantal nieuwe winkels in de steigers staan: "Winkels verhuizen nu eenmaal van tijd tot tijd. Er zullen zich dus nieuwe handelszaken vestigen in die lege panden. Het liefst van al zie ik een diversiteit aan winkels met grote en kleine spelers. Zoals je in de Kammenstraat naast ketens ook nog steeds de kleine boetiekjes tegenkomt”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

29/05/2018

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.