Veel leegstand op Antwerpse Nationalestraat | RetailDetail

Veel leegstand op Antwerpse Nationalestraat

Veel leegstand op Antwerpse Nationalestraat

In de Nationalestraat in Antwerpen staan momenteel meer dan twintig winkelpanden leeg. Vooral het deel van de straat richting het Tropisch Instituut en het Zuid heeft te maken met grote leegstand, ondanks de grote trafiek in de straat.

Hoge huurprijzen

Op vrij korte tijd hebben dan ook heel wat winkels besloten om de Nationalestraat te verlaten, zoals Elsa, Today is a Good Day, De Krak, Mira Mira en Citybloem. Daarnaast zijn er nog een tiental zaken die heel onregelmatig open zijn. "Het is een fabeltje dat heel Antwerpen bruist, omdat er zoveel shoppers geteld worden", zegt Ismena Soly van kookwinkel Soly, die vier maanden in de Nationalestraat zit na de verhuizing uit de Kasteelpleinstraat. "Je moet niet kijken naar de passanten, maar letten op de winkeltassen die de mensen in hun handen hebben en dat aantal neemt gevoelig af.”

 

Ook de hoge huurprijzen zorgen er voor dat winkels snel de deur sluiten in de Nationalestraat. Zo verhuisde Citybloem naar de nabijgelegen Kronenburgstraat, omdat de huurprijzen daar een stuk lager zijn.

 

Unizo nuanceert de leegstand in de Nationalestraat, aangezien er ook een aantal nieuwe winkels in de steigers staan: "Winkels verhuizen nu eenmaal van tijd tot tijd. Er zullen zich dus nieuwe handelszaken vestigen in die lege panden. Het liefst van al zie ik een diversiteit aan winkels met grote en kleine spelers. Zoals je in de Kammenstraat naast ketens ook nog steeds de kleine boetiekjes tegenkomt”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.