Waarde portefeuille NSI zakt

Waarde portefeuille NSI zakt

De waarde van de winkelportefeuille van NSI is in het tweede kwartaal gezakt met 11,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg die daling nog 5,2 miljoen euro. Het is de grootste afwaardering voor NSI sinds 2008. Het bedrijf heeft ook geen positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Druk op de bezettingsgraad

De afgelopen zes maanden zag NSI de druk op de retailsector in Nederland toenemen, omdat klanten minder uitgeven. Dit heeft ook zijn effect op de bezettingsgraad van de winkelportefeuille in Nederland: aan het begin van dit jaar lag die bezettingsgraad nog op 93 procent, maar na zes maanden was die al gezakt tot 90,1 procent en NSI verwacht dat de leegstand nog verder zal blijven stijgen dit jaar.

 

Slechts 72 procent van de winkels waarvan het huurcontract dit jaar verliep, werd terug verhuurd. Daarbij ging het vooral om kleinere transacties, al werden er ook een aantal contracten met supermarkten en nationale winkelketens vernieuwd. De opbrengsten zijn lichtjes gestegen van 152 euro per vierkante meter in het eerste kwartaal, naar 155 euro in het tweede kwartaal.

 

Ondertussen gaat NSI ook verder met het verkopen van vastgoed dat niet meer in de plannen van het bedrijf past. Zo verkocht het vorige maand nog winkelcentrum de Esch in Rotterdam. "Wij zijn doorgegaan met het verkopen van panden die niet strategisch zijn of die de optimale waarde onder ons management hebben bereikt", zei CEO Johan Buijs aan Retailnews.

Tags: