Waarde portefeuille NSI zakt

Waarde portefeuille NSI zakt

De waarde van de winkelportefeuille van NSI is in het tweede kwartaal gezakt met 11,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg die daling nog 5,2 miljoen euro. Het is de grootste afwaardering voor NSI sinds 2008. Het bedrijf heeft ook geen positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Druk op de bezettingsgraad

De afgelopen zes maanden zag NSI de druk op de retailsector in Nederland toenemen, omdat klanten minder uitgeven. Dit heeft ook zijn effect op de bezettingsgraad van de winkelportefeuille in Nederland: aan het begin van dit jaar lag die bezettingsgraad nog op 93 procent, maar na zes maanden was die al gezakt tot 90,1 procent en NSI verwacht dat de leegstand nog verder zal blijven stijgen dit jaar.

 

Slechts 72 procent van de winkels waarvan het huurcontract dit jaar verliep, werd terug verhuurd. Daarbij ging het vooral om kleinere transacties, al werden er ook een aantal contracten met supermarkten en nationale winkelketens vernieuwd. De opbrengsten zijn lichtjes gestegen van 152 euro per vierkante meter in het eerste kwartaal, naar 155 euro in het tweede kwartaal.

 

Ondertussen gaat NSI ook verder met het verkopen van vastgoed dat niet meer in de plannen van het bedrijf past. Zo verkocht het vorige maand nog winkelcentrum de Esch in Rotterdam. "Wij zijn doorgegaan met het verkopen van panden die niet strategisch zijn of die de optimale waarde onder ons management hebben bereikt", zei CEO Johan Buijs aan Retailnews.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Back to top