Waarde portefeuille NSI zakt | RetailDetail

Waarde portefeuille NSI zakt

Waarde portefeuille NSI zakt

De waarde van de winkelportefeuille van NSI is in het tweede kwartaal gezakt met 11,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg die daling nog 5,2 miljoen euro. Het is de grootste afwaardering voor NSI sinds 2008. Het bedrijf heeft ook geen positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Druk op de bezettingsgraad

De afgelopen zes maanden zag NSI de druk op de retailsector in Nederland toenemen, omdat klanten minder uitgeven. Dit heeft ook zijn effect op de bezettingsgraad van de winkelportefeuille in Nederland: aan het begin van dit jaar lag die bezettingsgraad nog op 93 procent, maar na zes maanden was die al gezakt tot 90,1 procent en NSI verwacht dat de leegstand nog verder zal blijven stijgen dit jaar.

 

Slechts 72 procent van de winkels waarvan het huurcontract dit jaar verliep, werd terug verhuurd. Daarbij ging het vooral om kleinere transacties, al werden er ook een aantal contracten met supermarkten en nationale winkelketens vernieuwd. De opbrengsten zijn lichtjes gestegen van 152 euro per vierkante meter in het eerste kwartaal, naar 155 euro in het tweede kwartaal.

 

Ondertussen gaat NSI ook verder met het verkopen van vastgoed dat niet meer in de plannen van het bedrijf past. Zo verkocht het vorige maand nog winkelcentrum de Esch in Rotterdam. "Wij zijn doorgegaan met het verkopen van panden die niet strategisch zijn of die de optimale waarde onder ons management hebben bereikt", zei CEO Johan Buijs aan Retailnews.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.