Waarde portefeuille NSI zakt | RetailDetail

Waarde portefeuille NSI zakt

Waarde portefeuille NSI zakt

De waarde van de winkelportefeuille van NSI is in het tweede kwartaal gezakt met 11,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg die daling nog 5,2 miljoen euro. Het is de grootste afwaardering voor NSI sinds 2008. Het bedrijf heeft ook geen positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Druk op de bezettingsgraad

De afgelopen zes maanden zag NSI de druk op de retailsector in Nederland toenemen, omdat klanten minder uitgeven. Dit heeft ook zijn effect op de bezettingsgraad van de winkelportefeuille in Nederland: aan het begin van dit jaar lag die bezettingsgraad nog op 93 procent, maar na zes maanden was die al gezakt tot 90,1 procent en NSI verwacht dat de leegstand nog verder zal blijven stijgen dit jaar.

 

Slechts 72 procent van de winkels waarvan het huurcontract dit jaar verliep, werd terug verhuurd. Daarbij ging het vooral om kleinere transacties, al werden er ook een aantal contracten met supermarkten en nationale winkelketens vernieuwd. De opbrengsten zijn lichtjes gestegen van 152 euro per vierkante meter in het eerste kwartaal, naar 155 euro in het tweede kwartaal.

 

Ondertussen gaat NSI ook verder met het verkopen van vastgoed dat niet meer in de plannen van het bedrijf past. Zo verkocht het vorige maand nog winkelcentrum de Esch in Rotterdam. "Wij zijn doorgegaan met het verkopen van panden die niet strategisch zijn of die de optimale waarde onder ons management hebben bereikt", zei CEO Johan Buijs aan Retailnews.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Back to top