Waarde portefeuille NSI zakt

Waarde portefeuille NSI zakt

De waarde van de winkelportefeuille van NSI is in het tweede kwartaal gezakt met 11,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg die daling nog 5,2 miljoen euro. Het is de grootste afwaardering voor NSI sinds 2008. Het bedrijf heeft ook geen positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Druk op de bezettingsgraad

De afgelopen zes maanden zag NSI de druk op de retailsector in Nederland toenemen, omdat klanten minder uitgeven. Dit heeft ook zijn effect op de bezettingsgraad van de winkelportefeuille in Nederland: aan het begin van dit jaar lag die bezettingsgraad nog op 93 procent, maar na zes maanden was die al gezakt tot 90,1 procent en NSI verwacht dat de leegstand nog verder zal blijven stijgen dit jaar.

 

Slechts 72 procent van de winkels waarvan het huurcontract dit jaar verliep, werd terug verhuurd. Daarbij ging het vooral om kleinere transacties, al werden er ook een aantal contracten met supermarkten en nationale winkelketens vernieuwd. De opbrengsten zijn lichtjes gestegen van 152 euro per vierkante meter in het eerste kwartaal, naar 155 euro in het tweede kwartaal.

 

Ondertussen gaat NSI ook verder met het verkopen van vastgoed dat niet meer in de plannen van het bedrijf past. Zo verkocht het vorige maand nog winkelcentrum de Esch in Rotterdam. "Wij zijn doorgegaan met het verkopen van panden die niet strategisch zijn of die de optimale waarde onder ons management hebben bereikt", zei CEO Johan Buijs aan Retailnews.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Retail Estates zet eerste stap naar Nederland

03/07/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft voor het eerst de stap naar Nederland gezet. Het koopt daar voor 75,6 miljoen euro vijf retailparken in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Middelburg, Roosendaal en Veenendaal, goed voor 51 winkelpanden.

Back to top