Wereldhave renoveert winkelcentra en breidt uit | RetailDetail

Wereldhave renoveert winkelcentra en breidt uit

Wereldhave renoveert winkelcentra en breidt uit

Wereldhave gaat dertig miljoen euro vrijmaken om zijn winkelcentra in Nederland op te knappen, omdat veel van de gebouwen verouderd zouden zijn, en zestig miljoen investeren in uitbreiding van de portefeuille.

Renovatie en uitbreiding

Volgens bestuursvoorzitter Dirk Anbeek gaat Wereldhave gaat de dertig miljoen gebruiken om de winkelcentra opnieuw aantrekkelijk maken voor het publiek. Het zal ook zestig miljoen euro investeren in de uitbreiding van zijn vastgoed om ervoor te zorgen dat de huuropbrengsten verder blijven groeien.

 

Wereldhave paste vorig jaar zijn strategie aan, na een moeilijke periode in 2012. In Nederland richt het zich daarbij vooral op middelgrote winkelcentra in grotere steden in Midden-Nederland, Noord-Brabant en de Randstad. Binnen die strategie nam het vorig jaar nog het winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp over van Unibail-Rodamco voor een prijs van 147,5 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.