Wereldhave voegt 9 Nederlandse winkelcentra toe aan portfolio | RetailDetail

Wereldhave voegt 9 Nederlandse winkelcentra toe aan portfolio

Wereldhave voegt 9 Nederlandse winkelcentra toe aan portfolio

Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft negen Nederlandse winkelcentra van branchegenoot Klépierre overgenomen. Het nieuws van de overname raakte in juni al bekend, maar is nu dus volledig afgerond. Met die overname verdubbelt Wereldhave in één klap zijn portefeuille in Nederland.

Verdubbeling Nederlandse portfolio

Wereldhave heeft de winkelcentra in Amersfoort, Arnhem, Dordrecht, Heerhugowaard, Nieuwegein, Rijswijk, Tilburg, Zoetermeer en Zwolle overgenomen voor een bedrag van 770 miljoen euro. Oorspronkelijk was er sprake van een overnamebedrag van 730 miljoen euro. De overname wordt deels gefinancierd met de 257 miljoen euro die Wereldhave in juni ophaalde met de uitgifte van 5,25 miljoen nieuwe aandelen. 

 

Klépierre zal het geld gebruiken om zijn uitstaande schuld aan te zuiveren. Later dit jaar zal ook het ontwikkelingsproject voor de uitbreiding van Cityplaza in Nieuwegein overgedragen worden.

 

Wereldhave is een vastgoedbedrijf dat al in 1930 werd opgericht. Het heeft onder andere beleggingen in Finland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.