Wereldhave voegt 9 Nederlandse winkelcentra toe aan portfolio

Wereldhave voegt 9 Nederlandse winkelcentra toe aan portfolio

Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft negen Nederlandse winkelcentra van branchegenoot Klépierre overgenomen. Het nieuws van de overname raakte in juni al bekend, maar is nu dus volledig afgerond. Met die overname verdubbelt Wereldhave in één klap zijn portefeuille in Nederland.

Verdubbeling Nederlandse portfolio

Wereldhave heeft de winkelcentra in Amersfoort, Arnhem, Dordrecht, Heerhugowaard, Nieuwegein, Rijswijk, Tilburg, Zoetermeer en Zwolle overgenomen voor een bedrag van 770 miljoen euro. Oorspronkelijk was er sprake van een overnamebedrag van 730 miljoen euro. De overname wordt deels gefinancierd met de 257 miljoen euro die Wereldhave in juni ophaalde met de uitgifte van 5,25 miljoen nieuwe aandelen. 

 

Klépierre zal het geld gebruiken om zijn uitstaande schuld aan te zuiveren. Later dit jaar zal ook het ontwikkelingsproject voor de uitbreiding van Cityplaza in Nieuwegein overgedragen worden.

 

Wereldhave is een vastgoedbedrijf dat al in 1930 werd opgericht. Het heeft onder andere beleggingen in Finland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en België.

Tags: