Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing | RetailDetail

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing
Foto: AG Real Estate

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

 

Renovatiewerken kunnen doorgaan

De plannen van AG Real Estate om Westland Shopping Center volledig te renoveren, zowel vanbinnen als vanbuiten, hebben volgens nieuwssite Bruzz positief advies gekregen van de overlegcommissie. Het groene licht komt er niks te vroeg, want al in oktober wil de eigenaar met de werkzaamheden van start gaan. 

 

Het Anderlechtse winkelcentrum krijgt tegen 2020 een volledige nieuwe look, met meer open en groene ruimtes om ook de buurtbewoners meer bij het winkelcentrum te betrekken en mensen langer te laten blijven. Zo plant architectenbureau DDS&Partners een waterpartij met rietkant en een park met speelplein. Er komen ook meer voet- en fietspaden.

 

Ook de winkeloppervlakte breidt flink uit: het winkelcentrum wordt een derde groter en zal dan ongeveer 37.000 m² beslaan. Daarom voorziet de uitbater ook 500 extra parkeerplaatsen. Tijdens de renovatiewerken blijven de winkels gewoon open: de verbouwingen zullen in fases en vooral na de sluitingstijden gebeuren.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.