Shoppingcenters AG Real Estate sluiten jaar positief af | RetailDetail

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af
The Mint

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

 

Positieve invloed Black Friday

Het voorbije jaar kregen de zeven shoppingcenters bijna 45 miljoen bezoekers over de vloer, een minieme stijging van 0,11% ten opzichte van een jaar eerder. 2017 werd gered dankzij een sterk laatste kwartaal, dat gestuwd werd door de bezoekersaantallen bij City2 en de Galerij Anspach. Daarnaast opende ook The Mint, het voormalige Muntcentrum, zijn deuren in Brussel.

 

“De stijging van het aantal bezoekers viel te noteren vanaf november, toen Black Friday een positieve impact had op alle Brusselse winkels en in Gent. Waardoor ze deze maand met een gemiddelde van +9% konden afsluiten”, zegt Sam Perneel van AG Real Estate. Die positieve trend werd ook in december doorgetrokken.

 

In 2018 wil AG Real Estate de renovatie van City2 verderzetten en wordt er gestart met de vernieuwingen in Westland Shopping Center.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.