Winkelcentra zorgden voor grotere leegstand in Deinze | RetailDetail

Winkelcentra zorgden voor grotere leegstand in Deinze

Winkelcentra zorgden voor grotere leegstand in Deinze

In de stad Deinze staat momenteel 9,4% van de winkelpanden leeg. Dat komt volgens het stadsbestuur mede door de komst van twee nieuwe winkelcentra in de regio de voorbije jaren.

Veel nieuwbouw

Daarnaast klinkt het dat de cijfers momenteel een beetje vertekend worden, omdat een aantal grote panden leeg staan. De leegstand wordt immers berekend op basis van het aantal leegstaande vierkante meters. “Geraken enkele grote panden, zoals in de Tolpoortstraat waar vroeger JBC huisde, terug gevuld dan zal dat cijfer sowieso dalen”, zegt economieschepen Bruno Dhaenens volgens Het Nieuwsblad. Nochtans staan in de Tolpoortstraat momenteel één derde van de winkelpanden leeg.

 

Volgens de schepen heeft dat echter te maken met de vele nieuwbouw, waarbij de nieuwe handelspanden niet onmiddellijk worden ingevuld. “Maar de bijkomende appartementen zorgen voor een aangroei van de bevolking en dat opent mogelijkheden voor winkeliers.” Om nieuwe winkeliers een duwtje in de rug te geven, wordt bij de start van een handelszaak ook een premie tot 5.000 euro ter beschikking gesteld.

 

Centrummanager Chris Verghote vraagt dan ook vooral geduld. “Je kan per direct ingrijpen en lege panden opvullen, maar zo werkt het niet. We legden een goede strategie vast en we gaan die nu kwaliteitsvol uitwerken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.