Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

Winkelcentrum City 2 krijgt volgend jaar renovatie

AG Real Estate, de eigenaar van het winkelcentrum City 2 in Brussel, gaat bijna veertig miljoen euro investeren in de renovatie van het winkelcentrum. De werken moeten in de eerste helft van volgend jaar van start gaan.

Meer zichtbaarheid

De werken zullen achttien maanden in beslag nemen, maar City 2 zal gedurende die periode gewoon geopend blijven. Bij de renovatie worden de ingangen volledig hertekend en zal ook het volledige interieur aangepakt worden.

 

Bij de renovatie hoopt AG Real Estate voornamelijk meer zichtbaarheid te creëren voor een aantal merken die dat momenteel minder hebben in het winkelcentrum. Bovendien komt er op het gelijkvloers een food court met terrassen voor de verschillende restaurants. Op de twee andere verdiepingen zullen de centrale ruimtes gebruikt worden voor evenementen.

 

Het is al van 1999 geleden dat City 2 nog eens vernieuwd werd, maar het moet nu rekening houden met de concurrentie van Docks Bruxsel, dat binnenkort de deuren opent. In de eerste helft van het jaar daalde het aantal bezoekers al met 5,1%, voornamelijk vanwege de terroristische aanslagen, de daling van het aantal toeristen en de problemen met het voetgangersgebied. Voor het volledige jaar verwacht AG Real Estate dat het aantal bezoekers maximaal 2% zal dalen.

 

AG Real Estate heeft ondertussen al de nodige vergunningen aangevraagd bij de stad Brussel en hoopt zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.