Rive Gauche in Charleroi opent in maart | RetailDetail

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi opent in maart

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi opent in maart

Het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi moet op 9 maart zijn deuren openen. Onder andere C&A en Primark hebben al een overeenkomst getekend om een nieuw filiaal te openen in het winkelcentrum.

Uitzonderlijk aanbod voor Wallonië

Aan het winkelcentrum van 40.000 m² zal bij opening ongeveer twee jaar gewerkt zijn. Het is de bedoeling dat Rive Gauche het centrum van Charleroi nieuw leven weet in te blazen. Het animo is dan ook groot: momenteel zijn al 90%van de 88 units verhuurd.

 

Bij de huurders zijn vooral grote namen te vinden, zoals Veritas, Hunkemöller, Pearle, C&A, Primark en Zara. Daarnaast komt er ook nog flink wat horeca, waaronder een hotel van Novotel. “Dit is een vrij uitzonderlijk commercieel aanbod in Wallonië”, zegt projectmanager Raphael Pollet. “Momenteel zijn we nog wel aan de slag in alle hoeken van het winkelcentrum: tegels, vloeren, elektriciteit, valse plafonds enzovoort.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende.