Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

De Gentse projectontwikkelaar MG Real Estate koestert plannen om een winkelcentrum te bouwen op de site van de BelOrta-witloofveiling in Kampenhout. Die gebouwen staan zo goed als leeg sinds de veiling verhuisde naar Sint-Katelijne-Waver.

Eerst mobiliteitsplan

De Gentse vastgoedontwikkelaar zou de gebouwen afbreken om er een winkelcomplex met middelgrote tot grote winkels op te trekken. “Voor alle duidelijkheid: er zijn nog geen concrete plannen ingediend, laat staan vergunningen afgeleverd", bevestigt Kampenhouts burgemeester Kris Leaerts (CD&V) de informatie. “Over hoeveel en welke winkels er precies zouden komen, is dan ook nog niks geweten.”

 

“De winkels zullen extra verkeer genereren. Absolute voorwaarde is dan ook dat het verkeer in de hele omgeving vlotter zal moeten verlopen dan nu het geval is", vervolgt Leaerts. "Een studiebureau heeft er zich al over ontfermd.” Bijkomende ontsluitingswegen parallel aan de Haachtsesteenweg en mogelijks zelfs ‘turborotondes’ (met twee volwaardige rijstroken) lijken daarbij aangewezen. “Wanneer het project zal worden gerealiseerd, zal dan ook in grote mate door het mobiliteitsplan worden bepaald.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.