Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

Winkelcomplex op site Witloofveiling Kampenhout?

De Gentse projectontwikkelaar MG Real Estate koestert plannen om een winkelcentrum te bouwen op de site van de BelOrta-witloofveiling in Kampenhout. Die gebouwen staan zo goed als leeg sinds de veiling verhuisde naar Sint-Katelijne-Waver.

Eerst mobiliteitsplan

De Gentse vastgoedontwikkelaar zou de gebouwen afbreken om er een winkelcomplex met middelgrote tot grote winkels op te trekken. “Voor alle duidelijkheid: er zijn nog geen concrete plannen ingediend, laat staan vergunningen afgeleverd", bevestigt Kampenhouts burgemeester Kris Leaerts (CD&V) de informatie. “Over hoeveel en welke winkels er precies zouden komen, is dan ook nog niks geweten.”

 

“De winkels zullen extra verkeer genereren. Absolute voorwaarde is dan ook dat het verkeer in de hele omgeving vlotter zal moeten verlopen dan nu het geval is", vervolgt Leaerts. "Een studiebureau heeft er zich al over ontfermd.” Bijkomende ontsluitingswegen parallel aan de Haachtsesteenweg en mogelijks zelfs ‘turborotondes’ (met twee volwaardige rijstroken) lijken daarbij aangewezen. “Wanneer het project zal worden gerealiseerd, zal dan ook in grote mate door het mobiliteitsplan worden bepaald.”