Winkelketen Action groeit fors

Winkelketen Action groeit fors

Non-foodsupermarktketen Action blijft snel expanderen, ook op zijn Nederlandse thuismarkt. De nieuwste aanwinst is een derde winkel in Den Haag, maar deze maand opent de discounter nog vier andere winkels.

Derde vestiging voor Den Haag

De winkelketen Action huurt 1100 m² in De Kroon, onderdeel van Den Haag Nieuw Centrum. Daarmee heeft Action drie winkels in de hofstad. Winkelcentrum De Kroon ligt aan de Turfmarkt, tussen het Centraal Station en de binnenstad van Den Haag.

 

Action opent in rap tempo nieuwe winkels door heel Nederland. In september openen nog nieuwe filialen in Simpelveld, Berkel, Rodenrijs en Zaandam. In oktober komen er ook Action-winkels in Smilde, Leiden, Den Bosch, Utrecht Kanaleneiland en Utrecht Overvecht.

 

De winkelformule van Action laat zich kenmerken door de slogan ”Verrassend volledig, verbazend voordelig”. Action verwacht deze maand haar 300ste winkel te openen in de Benelux en Duitsland, en heeft inmiddels ruim 8.500 werknemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top