Winkels dreigen met vertrek uit Lelystad, stadsbestuur countert | RetailDetail

Winkels dreigen met vertrek uit Lelystad, stadsbestuur countert

Winkels dreigen met vertrek uit Lelystad, stadsbestuur countert

Het stadsbestuur van Lelystad belooft tegen april zijn plannen bekend te maken om van het stadscentrum weer een aantrekkelijke winkellocatie te maken, nadat verschillende winkelketens ermee hadden gedreigd weg te trekken.

Winkelketens uiten bezorgdheid

Ondernemersvereniging Stadshart Lelystad klaagt in de brief aan het college van burgemeester en wethouders de teloorgang van het stadshart als winkelcentrum aan, en kreeg daarbij de steun van grote winkelketens als Hema, H&M, The Sting, Hunkemöller, La Place, Douglas, Perry Sport en The New Yorker. Hun dreiging om het stadscentrum te verlaten als er geen initiatieven worden genomen om dat op te fleuren, zou de huidige grote leegstand alleen maar groter maken.

 

Een van de problemen van Lelystad is de koopkracht van de bevolking, die veeleer aan de lage kant is. Dat is mee het gevolg van de grote migratie: één op de vijf inwoners van de stad is van niet-westerse komaf. Bovendien trekt het Lelycentre, dat buiten het stadshart is gelegen, consumenten weg. Veel burgers kiezen voor die winkelbestemming omdat er veel meer budgetwinkels zijn en er ook goedkoper kan worden geparkeerd.

 

Het stadsbestuur heeft nu gezegd begrip te hebben voor de grieven van de winkelketens uit het stadshart. Het plant dan ook verder overleg en belooft tegen het voorjaar met een toekomstplan komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.