Zeeman wil meer grote vestigingen

Zeeman wil meer grote vestigingen
De keten van textielsupermarkten Zeeman wil dit jaar minimaal acht vestigingen volgens de eigen XL-formule openen. Dit zijn winkels die twee keer zo groot zijn als reguliere winkels van het concern.

XL-winkels om "producten rijker te presenteren"

Dat zegt Jacques van der Bom van Zeeman tegen de vastgoedwebsite Propertynl.nl. Met de grotere winkels wil Zeeman de slag aangaan tegen de groeiende concurrentie van budgetformules als Action, Big Bazar en Primark. Van der Bom: "De belangrijkste doelstelling van onze XL-formule is om de producten rijker te presenteren." In de standaardwinkels van Zeeman liggen producten bijvoorbeeld in bakken, bij de XL-vestigingen wordt de kleding in hangrekken gepresenteerd.

De XL-formule is enige tijd geleden door Zeeman gelanceerd. De twee huidige vestigingen in Nederland zijn te vinden in Maastricht en Alphen aan den Rijn. In België is de ontwikkeling al iets verder met zes bestaande XL-winkels. Voor het einde van het jaar moet Nederland tien van deze vestigingen tellen. Een XL-winkel is minimaal zeshonderd vierkante meter groot, tegen driehonderd vierkante meter voor een gewoon Zeeman-filiaal.

Tags: