Vijftig restaurants La Place te koop | RetailDetail

Vijftig restaurants La Place te koop

Vijftig restaurants La Place te koop

De vijftig vestigingen van de restaurantketen La Place die niet gevestigd zijn in een V&D-warenhuis staan te koop. Ze moeten gemiddeld zo’n 900.000 euro per stuk opbrengen.

Liquiditeiten nodig

V&D en La Place bekwamen vorige week uitstel van betaling van de Amsterdamse rechter. Door tegenvallende verkopen in november en december bleek er onvoldoende geld in kas om alle schuldeisers normaal te betalen. Bovendien wou eigenaar Sun Capital niet langer de verliezen dekken.

 

Om alsnog geld in kas te krijgen, worden de vijftig restaurants van La Place die niet gekoppeld zijn aan een warenhuis van V&D nu apart te koop aangeboden. Het hele pakket zou zo’n 40 à 45 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Veel belangstelling

Volgens het AD is de belangstelling voor de restaurants groot. Er zouden zich al tientallen kandidaten hebben aangediend. La Place was dan ook het winstgevende deel van V&D. De verkoop zou ook snel kunnen gaan: nog deze week zouden, volgens het AD, de belangrijkste opties worden besproken door de top van het concern.

 

In de komende twee maanden zullen alle vestigingen van V&D en La Place trouwens open blijven. Dit is van belang om de kansen op het aantrekken van nieuwe investeerders of op een verkoop zo hoog mogelijk te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.