Vijftig restaurants La Place te koop

Vijftig restaurants La Place te koop

De vijftig vestigingen van de restaurantketen La Place die niet gevestigd zijn in een V&D-warenhuis staan te koop. Ze moeten gemiddeld zo’n 900.000 euro per stuk opbrengen.

Liquiditeiten nodig

V&D en La Place bekwamen vorige week uitstel van betaling van de Amsterdamse rechter. Door tegenvallende verkopen in november en december bleek er onvoldoende geld in kas om alle schuldeisers normaal te betalen. Bovendien wou eigenaar Sun Capital niet langer de verliezen dekken.

 

Om alsnog geld in kas te krijgen, worden de vijftig restaurants van La Place die niet gekoppeld zijn aan een warenhuis van V&D nu apart te koop aangeboden. Het hele pakket zou zo’n 40 à 45 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Veel belangstelling

Volgens het AD is de belangstelling voor de restaurants groot. Er zouden zich al tientallen kandidaten hebben aangediend. La Place was dan ook het winstgevende deel van V&D. De verkoop zou ook snel kunnen gaan: nog deze week zouden, volgens het AD, de belangrijkste opties worden besproken door de top van het concern.

 

In de komende twee maanden zullen alle vestigingen van V&D en La Place trouwens open blijven. Dit is van belang om de kansen op het aantrekken van nieuwe investeerders of op een verkoop zo hoog mogelijk te houden.

Tags: