Vijftig restaurants La Place te koop | RetailDetail

Vijftig restaurants La Place te koop

Vijftig restaurants La Place te koop

De vijftig vestigingen van de restaurantketen La Place die niet gevestigd zijn in een V&D-warenhuis staan te koop. Ze moeten gemiddeld zo’n 900.000 euro per stuk opbrengen.

Liquiditeiten nodig

V&D en La Place bekwamen vorige week uitstel van betaling van de Amsterdamse rechter. Door tegenvallende verkopen in november en december bleek er onvoldoende geld in kas om alle schuldeisers normaal te betalen. Bovendien wou eigenaar Sun Capital niet langer de verliezen dekken.

 

Om alsnog geld in kas te krijgen, worden de vijftig restaurants van La Place die niet gekoppeld zijn aan een warenhuis van V&D nu apart te koop aangeboden. Het hele pakket zou zo’n 40 à 45 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Veel belangstelling

Volgens het AD is de belangstelling voor de restaurants groot. Er zouden zich al tientallen kandidaten hebben aangediend. La Place was dan ook het winstgevende deel van V&D. De verkoop zou ook snel kunnen gaan: nog deze week zouden, volgens het AD, de belangrijkste opties worden besproken door de top van het concern.

 

In de komende twee maanden zullen alle vestigingen van V&D en La Place trouwens open blijven. Dit is van belang om de kansen op het aantrekken van nieuwe investeerders of op een verkoop zo hoog mogelijk te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.