100 miljoen euro omzet voor Home24

100 miljoen euro omzet voor Home24

Online woonwinkel Home24 heeft voor de eerste keer in zijn bestaan de grens van 100 miljoen euro jaaromzet doorbroken. Dat had het Duitse bedrijf voor een groot stuk te danken aan de grote groei van het assortiment.

Ikea  in de achtervolging

Home24 meldde in een persbericht dat meer dan de helft van de omzet kwam uit de verkoop van grote meubelen, zoals bedden. Het afgelopen jaar verdubbelde de Duitse webwinkel het assortiment meubels, lampen en accessoires in de winkel. "We blijven daarnaast investeren in een efficiënte infrastructuur", zei oprichter Philipp Kreibohm.

 

Home24 is in Duitsland de grootste online woonwinkel, maar moet stilaan de concurrentie van het Zweedse Ikea beginnen te vrezen. Die haalden in hun vorige boekjaar – dat liep tot en met augustus 2013 – een online omzet van 92 miljoen euro in Duitsland en verwachten in het lopende boekjaar een groei naar ongeveer 150 miljoen euro. Home24 levert naast Duitsland ook in de landen Nederland, Frankrijk en Oostenrijk.

 

Sinds november kunnen wel andere verkopers ook hun producten aanbieden via het platform van Home24, waardoor het aanbod van Home24 aanzienlijk kan groeien.

Tags: