100 miljoen euro omzet voor Home24 | RetailDetail

100 miljoen euro omzet voor Home24

100 miljoen euro omzet voor Home24

Online woonwinkel Home24 heeft voor de eerste keer in zijn bestaan de grens van 100 miljoen euro jaaromzet doorbroken. Dat had het Duitse bedrijf voor een groot stuk te danken aan de grote groei van het assortiment.

Ikea  in de achtervolging

Home24 meldde in een persbericht dat meer dan de helft van de omzet kwam uit de verkoop van grote meubelen, zoals bedden. Het afgelopen jaar verdubbelde de Duitse webwinkel het assortiment meubels, lampen en accessoires in de winkel. "We blijven daarnaast investeren in een efficiënte infrastructuur", zei oprichter Philipp Kreibohm.

 

Home24 is in Duitsland de grootste online woonwinkel, maar moet stilaan de concurrentie van het Zweedse Ikea beginnen te vrezen. Die haalden in hun vorige boekjaar – dat liep tot en met augustus 2013 – een online omzet van 92 miljoen euro in Duitsland en verwachten in het lopende boekjaar een groei naar ongeveer 150 miljoen euro. Home24 levert naast Duitsland ook in de landen Nederland, Frankrijk en Oostenrijk.

 

Sinds november kunnen wel andere verkopers ook hun producten aanbieden via het platform van Home24, waardoor het aanbod van Home24 aanzienlijk kan groeien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.