70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co

De Antwerpse keten van kringwinkels Opnieuw & Co heeft met het OCMW van Antwerpen een samenwerkingsakkoord ondertekend dat zeventig extra jobs creëert voor mensen met een leefloon. Het aantal medewerkers stijgt zo van 350 naar 420.

Werkervaring opdoen, competenties verwerven

“Wij zijn ontzettend blij met de uitbreiding die het OCMW van Antwerpen voorziet. Ze zijn een erg belangrijke partner voor ons”, zegt directeur Koen Goemans: “De win-win situatie is duidelijk: het OCMW activeert leefloners en wij zorgen voor relevante werkervaring, wat de aansluiting op de klassieke arbeidsmarkt makkelijker maakt.”

 

De kringwinkelketen biedt een grote waaier aan jobs: van chauffeurs over kassiers, winkelbedienden (verkoop en klantendienst) en medewerkers infrastructuur tot magazijnmedewerkers, sorteerders, containerparkwachters of klusjesmannen. De leefloners doen er niet alleen werkervaring op, maar versterken ook competenties als op tijd leren komen of Nederlands leren op de werkvloer.

 

Opnieuw & Co ontstond meer dan twintig jaar geleden en was toen een pionier van het hergebruik en de kringloopgedachte. Vandaag runt het sociale bedrijf vijf kringwinkels: in Duffel, Kessel, Kontich, Lier en Mortsel. In Mortsel heeft de groep sinds vorige zomer ook nog een ‘outletshop’ (De Kilomeet). De keten verhandelt naar eigen zeggen jaarlijks bijna 32.500 meubels, 377.500 kledingstukken en een slordige 550.000 stuks huisraad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.