Beter Bed overweegt verkoop Matratzen Concord

Beter Bed overweegt verkoop Matratzen Concord
Shutterstock.com

De aanhoudende problemen met zijn Duitse dochter zorgen voor liquiditeitsproblemen bij Beter Bed. De holding onderhandelt nu met de banken en bekijkt zelfs een verkoop van Matratzen Concord.

 

Financiële problemen

Het gifschandaal in Duitsland blijft Beter Bed achtervolgen: ondanks een grote reorganisatie die in oktober vorig jaar werd aangevat, en waarbij meer dan Duitse 150 vestigingen werden afgestoten, heeft Matratzen Concord af te rekenen met dalende verkopen. Hierdoor kampt het bedrijf nu ook met liquiditeitsproblemen.

 

Beter Bed voert intussen onderhandelingen met de banken om een oplossing te vinden voor de problemen op langere termijn. De beddenverkoper denkt onder meer aan een gehele of gedeeltelijke verkoop van zijn Duitse dochter en haar 700 Duitse, 55 Zwitserse en 74 Oostenrijkse winkels. "Het is nog niet duidelijk of we die winkels in Zwitserland en Oostenrijk ook willen verkopen", zegt CEO John Kruijssen echter in De Telegraaf. Er is reeds met verschillende geïnteresseerde partijen gesproken, maar een beslissing is niet voor meteen.

 

In de Benelux en Zweden groeit Beter Bed wel. Het bedrijf wil zich in de toekomst dan ook meer concentreren op die markten.