Beter Bed rekent nog niet op verbetering | RetailDetail

Beter Bed rekent nog niet op verbetering

Beter Bed rekent nog niet op verbetering

Beddenverkoper Beter Bed rekent er voorlopig niet op dat het voorzichtige economische herstel in Nederland zich op korte termijn ook vertaalt in verbeterde verkopen. De keten verwacht herstel op zijn vroegst eind dit jaar.

Winst bijna gehalveerd

Ter onderbouwing van de verwachting wijst Beter Bed op de Duitse markt, waar de retailer ook actief is: het economische herstel heeft zich daar eerder ingezet dan in Nederland, maar ook op die markt is nog geen sprake van een verandering in het koopgedrag: onzekere consumenten blijven huiverig om geld uit te geven.

 

De economische omstandigheden hebben bij Beter Bed geleid tot een omzetdaling van 10 procent: de retailer zette over heel 2013 357 miljoen euro om. Daarbij werd een nettowinst geboekt van 8,2 miljoen euro, wat bijna een halvering is ten opzichte van 2012. De onderneming had onder meer last van de kosten van een reorganisatie. 

 

Beter Bed gaat de komende maanden opnieuw kritisch naar het winkelbestand kijken, waarbij slecht presterende winkels zullen worden gesloten. Deze operatie staat nog los van de beslissing twee maanden geleden om te stoppen met de winkelketens Matrassen Concord en Slaapgenoten, waardoor ongeveer veertig winkels de deuren sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.