Beter Bed rekent nog niet op verbetering | RetailDetail

Beter Bed rekent nog niet op verbetering

Beter Bed rekent nog niet op verbetering

Beddenverkoper Beter Bed rekent er voorlopig niet op dat het voorzichtige economische herstel in Nederland zich op korte termijn ook vertaalt in verbeterde verkopen. De keten verwacht herstel op zijn vroegst eind dit jaar.

Winst bijna gehalveerd

Ter onderbouwing van de verwachting wijst Beter Bed op de Duitse markt, waar de retailer ook actief is: het economische herstel heeft zich daar eerder ingezet dan in Nederland, maar ook op die markt is nog geen sprake van een verandering in het koopgedrag: onzekere consumenten blijven huiverig om geld uit te geven.

 

De economische omstandigheden hebben bij Beter Bed geleid tot een omzetdaling van 10 procent: de retailer zette over heel 2013 357 miljoen euro om. Daarbij werd een nettowinst geboekt van 8,2 miljoen euro, wat bijna een halvering is ten opzichte van 2012. De onderneming had onder meer last van de kosten van een reorganisatie. 

 

Beter Bed gaat de komende maanden opnieuw kritisch naar het winkelbestand kijken, waarbij slecht presterende winkels zullen worden gesloten. Deze operatie staat nog los van de beslissing twee maanden geleden om te stoppen met de winkelketens Matrassen Concord en Slaapgenoten, waardoor ongeveer veertig winkels de deuren sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.