Blokker benoemt overname-expert

Shutterstock.com

Blokker Holding heeft advocaat Barbara van Hussen benoemd als lid van zijn raad van commissarissen. Ze is een expert inzake fusies en acquisities, wat veelzeggend is in het licht van de op til staande verkoop van winkelketens Blokker, Big Bazar en Maxi Toys.

 

Kopers gezocht

Het bedrijf zegt in een persbericht uit te kijken naar een constructieve samenwerking met Van Hussen door haar ervaring met overnames en 'private equity'. De advocaat, die partner is bij JanssenBroekhuysen Advocaten, trad vorige maandag 17 december toe tot de raad van commissarissen, ter vervanging van CEO Michiel Witteveen. Die laatste blijft wel aan als CEO van Blokker Holding. Van Hussen wordt meteen voorzitter van de raad van commissarissen, de andere leden zijn Jolanda Poots-Bijl en Roland van Kralingen.

 

De verlieslatende Blokker Holding kondigde in november aan dat ze kopers zoekt voor alle resterende formules: naast de gelijknamige keten staan ook Big Bazar en Maxi Toys te koop. Eerder stootte het concern al de ketens Intertoys, Xenos en Leen Bakker af.