Blokker geeft niet op en vernieuwt tien winkels

Een winkel van Blokker
Shutterstock.com

De Nederlandse keten Blokker verdwijnt nog niet uit België: dat beweert de directie in woorden én daden. Er worden nog tien Belgische winkels vernieuwd dit najaar, op 2 november al openen in Aalst, Grimbergen en Kampenhout winkels onder het nieuwe concept.

 

"Toch geen einde voor Blokker België"

Vorige week verschenen in de pers allerhande berichten over een nakend einde van Blokker in Wallonië, of zelfs in heel België - niet voor het eerst, overigens. "Niets van aan", zegt de directie nu: de keten blijft investeren in België. Maar liefst tien winkels krijgen nog dit jaar het nieuwe winkelconcept "Nieuwste Blokker" aangemeten, post hoofd winkelinrichting Marco Bergsma trots op LinkedIn.

 

De vernieuwingen passen in een herstelplan over drie jaar, zegt Rob Schuyt, CEO van Blokker België aan De Tijd. Deze week zijn de werken alvast in drie winkels gestart, waarvan weer geen enkele Waalse. "Die zijn begin voor volgend jaar", probeert Schuyt zijn Franstalige werknemers gerust te stellen. 

 

Blokker kampt al een hele tijd met zware online én offline concurrentie en moest de laatste tijd flink snoeien. De bovenliggende holding deed alle andere ketens van de hand om zich te focussen op de gelijknamige keten, en ook die kreeg flinke klappen. In België gingen 63 van de 191 vestigingen dicht, maar de vestigingen blijven verlieslatend. Dat is een probleem, omdat in de nieuwste overeenkomst met het Nederlandse hoofdkantoor staat dat ze kunnen worden opgezegd vanaf 26 januari als de winkels niet genoeg presteren.