Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd

Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd

De bouw van een nieuwe Ikea in Zwolle loopt mogelijk vertraging op. Een vastgoedonderneming heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van het nieuwe pand op bedrijventerrein Hessenpoort.

Naburig leegstaand pand 'benadeeld' door vergunning

Klager BVG Vastgoed is eigenaar van een leegstand pand in de buurt van de plek waar de nieuwe Ikea-vestiging wordt gebouwd. BVG Vastgoed is er niet in geslaagd een huurder te vinden voor het pand, maar denkt hier makkelijker in te slagen wanneer de gemeente Zwolle de bestemming van het pand verandert en de vestiging van een detailhandelsbedrijf mogelijk maakt.

 

Nederlandse gemeenten zijn niet scheutig met toestemming voor retailbedrijven om zich aan de rand van de steden te vestigen op relatief goedkope grond: dat kan immers de bedrijvigheid in de stadscentra en wijkwinkelcentra in gevaar brengen. Zwolle wees het verzoek van BVG Vastgoed dan ook af, maar volgens het vastgoedbedrijf is het niet uit te leggen dat Ikea zich daar dan wel mag vestigen.

 

BVG Vastgoed besloot dan ook een bezwaar in te dienen tegen de omgevingsvergunning, waarin de firma vraagt om de omgevingsvergunning voorlopig in te trekken. Daardoor zou Ikea niet kunnen beginnen met bouwen. Volgens de planning zou het nieuwe woonwarenhuis eind 2014 de deuren moeten openen.

Tags: