Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd | RetailDetail

Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd

Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd

De bouw van een nieuwe Ikea in Zwolle loopt mogelijk vertraging op. Een vastgoedonderneming heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van het nieuwe pand op bedrijventerrein Hessenpoort.

Naburig leegstaand pand 'benadeeld' door vergunning

Klager BVG Vastgoed is eigenaar van een leegstand pand in de buurt van de plek waar de nieuwe Ikea-vestiging wordt gebouwd. BVG Vastgoed is er niet in geslaagd een huurder te vinden voor het pand, maar denkt hier makkelijker in te slagen wanneer de gemeente Zwolle de bestemming van het pand verandert en de vestiging van een detailhandelsbedrijf mogelijk maakt.

 

Nederlandse gemeenten zijn niet scheutig met toestemming voor retailbedrijven om zich aan de rand van de steden te vestigen op relatief goedkope grond: dat kan immers de bedrijvigheid in de stadscentra en wijkwinkelcentra in gevaar brengen. Zwolle wees het verzoek van BVG Vastgoed dan ook af, maar volgens het vastgoedbedrijf is het niet uit te leggen dat Ikea zich daar dan wel mag vestigen.

 

BVG Vastgoed besloot dan ook een bezwaar in te dienen tegen de omgevingsvergunning, waarin de firma vraagt om de omgevingsvergunning voorlopig in te trekken. Daardoor zou Ikea niet kunnen beginnen met bouwen. Volgens de planning zou het nieuwe woonwarenhuis eind 2014 de deuren moeten openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.