Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd | RetailDetail

Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd

Bouw Ikea in Zwolle mogelijk vertraagd

De bouw van een nieuwe Ikea in Zwolle loopt mogelijk vertraging op. Een vastgoedonderneming heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van het nieuwe pand op bedrijventerrein Hessenpoort.

Naburig leegstaand pand 'benadeeld' door vergunning

Klager BVG Vastgoed is eigenaar van een leegstand pand in de buurt van de plek waar de nieuwe Ikea-vestiging wordt gebouwd. BVG Vastgoed is er niet in geslaagd een huurder te vinden voor het pand, maar denkt hier makkelijker in te slagen wanneer de gemeente Zwolle de bestemming van het pand verandert en de vestiging van een detailhandelsbedrijf mogelijk maakt.

 

Nederlandse gemeenten zijn niet scheutig met toestemming voor retailbedrijven om zich aan de rand van de steden te vestigen op relatief goedkope grond: dat kan immers de bedrijvigheid in de stadscentra en wijkwinkelcentra in gevaar brengen. Zwolle wees het verzoek van BVG Vastgoed dan ook af, maar volgens het vastgoedbedrijf is het niet uit te leggen dat Ikea zich daar dan wel mag vestigen.

 

BVG Vastgoed besloot dan ook een bezwaar in te dienen tegen de omgevingsvergunning, waarin de firma vraagt om de omgevingsvergunning voorlopig in te trekken. Daardoor zou Ikea niet kunnen beginnen met bouwen. Volgens de planning zou het nieuwe woonwarenhuis eind 2014 de deuren moeten openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.