Bouw Ikea Zwolle van start | RetailDetail

Bouw Ikea Zwolle van start

Bouw Ikea Zwolle van start

De bouw van het nieuwe filiaal van Ikea in Zwolle is officieel van start gegaan. De eerste winkel in Nederland die gebouwd wordt volgens een nieuw winkelconcept van de Zweedse meubelmaker moet in het voorjaar van 2015 zijn deuren openen.

"Meest duurzame winkel van Nederland"

De nieuwe Ikea in Zwolle moet dankzij het nieuwe concept meteen de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland worden. Zo zal de vestiging gebruikmaken van grondwater voor warmte- en koudeopslag, net als voor het terugwinnen van warmte. Er komen ook zonnepanelen en windmolens op het dak, om zo hernieuwbare energie op te wekken.

 

"Wij zijn blij dat we kunnen starten met de bouw en we kijken er naar uit om in nauwe samenwerking met IKEA Zwolle en de lokale gemeenschap de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland te realiseren", zei Egbert Dijkstra, vastgoedmanager van IKEA Nederland, eerder al. Ikea Nederland zal ongeveer 50 miljoen euro investeren in de nieuwe vestiging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.